عرضه مطلوب مواد اولیه در حاشیه ایران پلاست بررسی می شود

بسپار به نقل از وبسایت ایران پلاست می نویسد، کارشناس ارشد دفتر توسعه صنایع تکمیلی از برگزاری جلسه ای مشترک با موضوع بررسی نحوه مطلوب عرضه مواد اولیه با حضور مقام های وزارتخانه های نفت و صنعت خبر داد و گفت: در این جلسه مشترک مدیران انجمن ها و تشکل ها، بورس کالا، و صنایع مرتبط حضور خواهند داشت.
روح الله وحید کیانی با اشاره به رویکرد مثبت دولت در زمینه سیاست خارجی و کاهش تحریمهای بین المللی صنعت پتروشیمی اظهار داشت: هم اکنون فعالان بخشهای مختلف این صنعت در ایران به رونق بازار در آینده امید دوخته اند، از این رو بایستی در شرایط کنونی از هر فرصتی به نحوه احسن استفاده کرد.
کارشناس ارشد دفتر توسعه صنایع تکمیلی برگزاری نمایشگاه ایران پلاست را فرصتی مناسب برای صنعت پلاستیک و پلیمر کشور در جهت توسعه بازارهای داخلی و خارجی دانست و گفت: طی دو سال گذشته مشکلات زیادی همچون ممنوعیت موقت صادرات مصنوعات پلاستیکی، نوسان شدید نرخ ارز و بی ثباتی در قوانین و مقررات مشکلات زیادی را برای فعالان این حوزه به وجود آورد.
وی گفت: با توجه به شرایط بین المللی و داخلی و حضور مدیران کارآزموده همچون مهندس نعمت زاده در وزارت صنعت معدن و تجارت و مهندس زنگنه در وزارت نفت، به نظر می رسد نمایشگاه امسال ایران پلاست از نظر کمیت و کیفیت بهتر از سالهای گذشته باشد.
کیانی ادامه داد: در جلسه مشترک با موضوع بررسی نحوه مطلوب عرضه مواد اولیه به صنایع پایین دستی صنعت پتروشیمی موضوعات مهم دیگری مانند نحوه قیمت گذاری مواد اولیه و رویکردهای نمایشگاه ایران پلاست برای توسعه بازارهای صادراتی مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.
وی راهنمایی هدفمند سرمایه گذاران بخش خصوصی، مذاکره با نهادهای مرتبط همچون صندوق توسعه ملی برای اعطای وام های کم بهره به بخش خصوصی، برگزاری کارگاه های آموزشی، مذاکره با سازمان شهرکهای صنعتی در زمینه تامین مواد اولیه، آموزش نیروی انسانی، توسعه بازار و ماشین آلات و فناوری را از جمله فعالیت های حمایتی شرکت ملی صنایع پتروشیمی از فعالان بخش خصوصی در این صنعت برشمرد.
کیانی عرضه مواد اولیه با نرخ آزاد ارز در بورس کالا را از دیگر فعالیت های حمایتی دولت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان در صنعت پتروشیمی دانست و گفت: هم اکنون دولت برای اجرای برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت در این حوزه از نظر انجمن ها و تشکل های مختلف مانند انجمن ملی پلاستیک و پلیمر استفاده می کند.
وی تغییر قوانین و مقررات، نبود قیمت گذاری بلند مدت و کمبود سرمایه در گردش در واحدهای کوچک تولیدی را از مهترین چالشهای پیش روی فعالان صنعت پتروشیمی خواند و گفت: متاسفانه با خصوصی سازیهای غیر اصولی و بدون رعایت قانون طی چند سال اخیر مشکلات این صنعت چند برابر شده است.
کارشناس ارشد دفتر توسعه صنایع تکمیلی افزود: صنایع پتروشیمی برای توسعه و شکوفایی مطلوب نیازمند توجه به پیشنیازهایی است که از مهمترین آنها میتوان به تامین مالی پروژههای آن اشاره کرد زیرا صنعت پتروشیمی مانند صنایع نفت و گاز نیازمند حجم بالایی در سرمایهگذاریها بوده و از جمله «صنایع سرمایه بر» شناخته میشود.
وی اظهار داشت: در صنعت پتروشیمی نگاه زنجیرهای بر توسعه این صنایع که به عنوان پارکهای شیمیایی در تمامی کشورهای پیشرفته شناخته میشود، ضروری بوده و ارزش توسعه صنایع بالا دستی و میانی پتروشیمی را به صورت متمرکز نمایان میسازد.
کیانی افزود: از سویی دیگر با توجه به اجرای اصل 44 قانون اساسی، شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان نهاد دولتی، تنها میتواند مشارکت 20 درصدی در سرمایهگذاری ها داشته باشد، بنابراین هم اکنون نقش بخش خصوصی در سرمایهگذاریها بیش از پیش ملموس شده است.
کیانی افزود: سرمایهگذاران بالقوه در این صنایع نیازمند کسب آگاهی، افزایش دانش و اطلاعات تخصصی در حوزه صنایع پتروشیمی هستند که این الزام باید به واسطه خود شرکت ملی پتروشیمی یا شرکتهای مشاوره مدیریت و مشاوره سرمایهگذاری انجام شود.