موفقیت فناوران ایرانی در طراحی و ساخت دستگاه خم لوله آزاد صنایع نفت وگاز و پتروشیمی

فناوران شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت دستگاه خم لوله آزاد (free bending machine) شدند.
به گزارش ایسنا، دکتر محمود شیخ زینالدین، رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان هدف از ساخت این دستگاه را طراحی و تولید گسترده دستگاههای خم لوله CNC با روش خم آزاد و همچنین تولید خمهای بحرانی مورد نیاز صنعت کشور بیان کرد.
وی افزود: تکنولوژی این دستگاه تاکنون در اختیار سه کشور ژاپن، آمریکا و آلمان بوده و به دلیل تحریمهای کشور، این دستگاه در اختیار ایران قرار نگرفته است.
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه در ساخت این دستگاه تمام مراحل تحلیل و مدلسازی فرآیند، طراحی اجزای دستگاه، ترسیم و تلرانس گذاری اجزا، ساخت، مونتاژ و راه اندازی دستگاه توسط یکی از شرکتهای دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان انجام گرفته است، گفت: در حال حاضر این شرکت توانایی ساخت انواع دستگاههای CNC و به ویژه دستگاه خم لوله و پروفیل CNC به روش آزاد در ابعاد مختلف را دارا است.
وی اضافه کرد: کنترل CNC در سه، پنج و شش محور، سطح بالای اتوماسیون دستگاه مورد نظر و افزایش سرعت تولید، قابلیت تولید خمهای پیوسته روی یک لوله یا پروفیل با شعاع های متفاوت، تولید خم های سه بعدی با فاصله بسیار کم بین دو خم و انجام خم ها تنها با دو قالب از مهمترین ویژگیهای این دستگاه است.
شیخ زین الدین ادامه داد: همچنین کاهش هزینههای ساخت قالب، عدم نیاز به تعویض قالب برای شعاع خمهای مختلف، حذف زمان و هزینههایی که برای تعویض قالب برای تولید شعاع خمهای مختلف لازم است و کاهش احتمال نازک شدگی دیواره خارجی خم این دستگاه را از دستگاههای خم لوله مرسوم متمایز میکند.
وی با بیان اینکه این دستگاه در صنایع گوناگون کاربرد دارد، تصریح کرد: از جمله صنایع مرتبط با خم لوله و پروفیل، می توان به صنایع لوازم خانگی شامل یخچال سازی، اجاق گاز، کولر گازی، آبگرمکن و…، صنایع خودورسازی، صنایع هوافضا، صنایع ساختمانی و ساخت واحدهای پیش ساخته، صنایع مربوط به مبلمان خانگی و اداری، شهرداری ها (ساخت امکانات ورزشی تفریحی در پارک ها و تجهیزات اماکن عمومی) و صنایع نفت و گاز و پتروشیمی اشاره کرد.