اخبار

هلدینگ نوآوری ایران تاسیس می شود + برگزیدگان همایش پتروفن

بسپار/ ایران پلیمر معاون علمی رئیس‌جمهور در اختتامیه پتروفن از یک تولد و زایش خبر داد و گفت: برای شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ که رشد پیدا کرده‌اند و به درجه ۱۸-۱۹ سالگی رسیده‌اند، به‌زودی بانگ ایجاد هلدینگ نوآوری و فناوری به صدا در خواهد آمد تا از رهگذر آن یک زنجیره شکل‌ بگیرد و در مقابل ناقوس حمایت‌ها برای این جنس شرکت‌ها هم نواخته خواهد شد.

حسین افشین امروز در اختتامیه همایش پتروفن ۱۴۰۳ که در محل مرکز همایش‌های کوشک وزارت نفت برگزار شد، بحث خود را به مسیری که شرکت‌های دانش‌بنیان از تولد تا بلوغ‌شان طی می‌کنند، اختصاص داد و گفت: سال ۱۳۸۵ معاونت علمی ریاست جمهوری متولد شد و اکنون که ۱۹_۲۰ سال سن دارد، به مثابه نوجوانی است که در آستانه جوانی قرار دارد. از این رو، در هر اقدامی در معاونت باید نگاه‌مان به آینده باشد.

وی ادامه داد: فرآیند دانشی ما در سیر تحول شرکت‌های دانش‌بنیان، یک فرآیند در «گذر» است، «ایستا» نیست و سنجش و ارزیابی ما در معاونت علمی از این شرکت‌ها نیز به تبع مبتنی بر کیفیت بوده و کمیت ملاک ما نیست. بر این اساس، دانش‌بنیان شدن یک محصول امری مانا نیست و چناچه شرکت‌ها حرکت و توسعه نداشته‌ باشند، از لیست دانش‌بنیانی حذف خواهند شد.

افشین همچنین به پندی از شیخ اجل ارجاع داد و گفت: در اندیشه سعدی سه چیز پایدار نمی‌ماند؛ ثروتی که با آن تجارت نشود، علمی که با آن بحث نشود و حکومتی که سیاست نداشته‌ باشد و من می‌خواهم مورد چهارمی را به این بحث اضافه کنم و آن صنعتی است که خود را مجهز به فناوری نکند و به همین دلیل، برگزاری همایش‌هایی همچون پتروفن را اقدامی مغتنم می‌دانم.

به گفته وی، دانش‌بنیان شدن یک نقطه تولد دارد و دکتر سورنا ستاری زحمت زیادی در تولد و همراهی این شرکت‌ها متحمل‌ شد.

معاون علمی رئیس‌جمهور با بیان اینکه رمز ماندگاری شرکت‌های دانش‌بنیان، شبکه‌سازی است، افزود: همایش‌هایی همچون پتروفن به این شبکه‌سازی‌ها کمک خواهد کرد.

افشین با بیان اینکه در ابتدای حضورم در معاونت علمی، تمثیلی از جنس حمایتی که در معاونت علمی خواهم‌ داشت، ارائه کردم، افزود: آهو به دنبال تندتر دویدن است تا شکار نشود و از طرفی شیر هم تندتر می‌دود که شکار کند، حمایت ما در زیست بوم دانش‌بنیان نه از آهوها و شیرها که از خود نفس دویدن است.

وی در پایان از یک تولد و زایش خبر داد و گفت: برای شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ که رشد پیدا کرده‌اند و به درجه ۱۸-۱۹ سالگی رسیده‌اند، به‌زودی بانگ ایجاد هلدینگ نوآوری و فناوری به صدا در خواهد آمد تا از رهگذر آن یک زنجیره شکل‌ بگیرد و در مقابل ناقوس حمایت‌ها برای این جنس شرکت‌ها هم نواخته خواهد شد.

توسعه بیش از هر مقوله‌ای، فرهنگی است

دکتر سورنا ستاری که سکانداری معاونت علمی را هم در کارنامه خود دارد و اکنون به عنوان مشاور مدیرعامل در امور نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس در این نشست حضور داشت، طی سخنانی گفت: یک زمانی توسعه را امری سخت‌افزاری می‌دیدم، اما بعد از مدتی به این باور رسیدم که توسعه بیش از آنکه از جنس سخت‌افزاری باشد، نرم‌افزاری است. اما اکنون پس از پشت سر گذاشتن تجارب مدیریتی به این باور رسیده‌ام که توسعه بیش از هر چیز مقوله‌ای فرهنگی است و مادامی که فرهنگ توسعه در یک ساختار رخنه نکند، توسعه رقم نخواهد خورد و همه چالش‌های ما در این مسیر، ریشه در فرهنگ ما دارد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر ضرورت مجهزشدن صنعت پتروشیمی کشور به فناوری روز تاکید کرد و گفت: ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه صنعتی شریف مستقر هستند و تنها ۵_ ۶ شرکت از بین آنها در حوزه پتروشیمی فعال هستند و این نشان می‌دهد که علیرغم تلاش‌های صورت گرفته، هنوز این اکوسیستم به درستی عمل نمی‌کند.

به گفته ستاری، هزینه حداقل ۴-۵ درصدی در بخش تحقیق و توسعه و همچنین توسعه صندوق‌های خطرپذیر پیشنهاد من برای رونق این اکوسیستم است.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، در سومین دوره برگزاری پتروفن از یازده شرکت دانش‌بنیان هم تقدیر شد./ ایسنا

 

برگزیدگان

در همایش «پترو فن» با بررسی‌های انجام شده سه جایزه نوآور برتر سال، شش جایزه نوآوری به شرکت‌های تابعه و یک جایزه مدیر نوآور به برگزیدگان اهدا شد و سه تندیس طلایی، نقره‌ای و برنزی به سه شرکت برتر این حوزه اهدا شد.

به گزارش روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، در مراسم افتتاحیه همایش و نمایشگاه پتروفن در سالن همایش‌های بین‌المللی کوشک وزارت نفت با حضور دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، دکتر علی عسکری مدیرعامل شركت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، دهنوي عضو هيئت رئيسه و شریعتی نیاسر نماینده مردم تهران در مجلس، زینب قیصری، مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده از این برگزیدگان تقدیر شد.

«جایزه نوآور سال» به سبب ایده‌های نوآورانه و اثربخشی راهکارهای فناوری در شرکت‌های تابعه به «مهندس احمدی شیخعلی‌زاده» از «شرکت پتروشیمی ارومیه» به سبب ایده تغییر و جایگزینی دمنده‌های هوا در واحد اسید سولفوریک، «موسی لطیف‌پور» از «شرکت پتروشیمی اروند» به سبب ایده طراحی لوپ تزریق آب DM به صورت اسپری و «دکتر سعید کریمی» از «شرکت پتروشیمی پارس» به سبب ایده اصلاح طراحی مکانیکی ترموول‌های خط آب دریای واحد استحصال اتان تعلق گرفت.

همچنین در این مراسم «جایزه نوآوری دیجیتال» به سبب پروژه طراحی پلتفرم هوشمند مدیریت انرژی با استفاده از هوش مصنوعی تعلق گرفت به «شرکت پتروشیمی نوری»، «جایزه نوآور سبز» به سبب تلاش برای کاهش تولید آلاینده‌ها و همچنین رفع نیاز کشور به افزودنی‌های استراتژیک تعلق گرفت به پروژه جلوگیری از سوزاندن گاز H2S در فلر مجتمع و تبدیل به محصول با ارزش افزوده بالای DMDS در «شرکت پتروشیمی ایلام»، «جایزه نوآوری در محصول» به سبب تولید گریدهای جدید متناسب با نیازهای بازار و برطرف کردن نیاز به واردات تعلق گرفت به «شرکت پتروشیمی خوزستان»،«جایزه نوآوری در ‏فرآیند» به سبب پروژه بهینه‌سازی مبدل‌های واحد آروماتیک تعلق گرفت به «شرکت پتروشیمی بوعلی سینا»، «جایزه ساخت داخل و فناوری‌های نوین» به سبب پروژه بومی‌سازی کاتالیست پالادیوم تعلق گرفت به «شرکت پتروشیمی شهید تندگویان» و «جایره نوآوری در خدمت» به سبب راه‌اندازی بستر ارائه خدمات یکپارچه در قالب تک کارت تعلق گرفت به « عملیات غیرصنعتی و خدمات صنایع پتروشیمی».
در این مراسم «جایزه مدیرنوآور» تعلق گرفت به «مهندس صانعی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی نوری».

در بخش پایانی جایزه شرکت‌های برتر درنوآوری به این ترتیب اهدا شد: شرکت پتروشیمی بندر امام تندیس برنزی، شرکت مبین انرژی خلیج فارس تندیس نقره‌ای و شرکت‌ پتروشیمی نوری تندیس طلایی.همچنین در این مراسم از شرکت‌های دانش بنیان همگام صنعت ایستا، مهرتاش سپاهان، یورو اسلات پارس، اکسیرنوین فرآیند آسیا، گسترش فناوری خوارزمی، رنگینه و کاتالیست پارس، آریا شیمی رسا، فاتح صنعت، شگفت افزار و آتیه‌پردازان شریف با اهدای لوح تقدیر شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا