گفت و گوی بسپار با آریا صادقیان، مدیر عامل شرکت پارسان پلیمر: از شرکای خارجی خود ضرب العجل توقف مراوده تجاری دریافت کرده ایم

بسپار/ ایران پلیمر شرکت پارسان پلیمر یک شرکت تولیدی بازرگانی است سابقه ای 40 ساله در زمینه ی مواد اولیه و مصنوعات پلاستیکی دارد (شغل پدری من است). سال گذشته صادرات حدود 23 هزار و 500 تن انواع کودهای شیمیای، مصنوعات پلاستیکی و مواد پلیمری را انجام دادیم. به طور میانگین ماهانه بین 3 تا 5 هزار تن واردات مواد اولیه را هم در برنامه داریم. صادقیان در ادامه به خبرنگار بسپار می گوید: در زمینه ی مواداولیه، خرید و فروش از تجار و بورس مراوده ی بسیار خوبی با پتروشیمی و کارخانه های مختلف داشته و توانسته ایم مواد مورد نیاز تعداد زیادی از کارخانه ها را تامین کنیم. در واقع فعالیت اصلی شرکت بر صادرات متمرکز است و در کنار آن تولید را هم دنبال میکنیم. تولیدات ما هم بیشتر به کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان، گرجستان صادر میشود. مواداولیه نیز از هند و شرکتهای داخلی تامین میشود. با استفاده از وبسایت و سایر امکانات بازار را رصد میکنیم و محصول را با بهترین قیمت ممکن به مشتری ارایه میدهیم.
وی با بیان اینکه یکی از اسپانسرهای اصلی ایران پلاست هستند گفت: در سال گذشته و به خصوص دوره ی دهم با داغ بودن بحث برجام در دنیا، حضور شرکتهای خارجی بسیار پر رنگ شد. سال گذشته نیز نمایشگاه با اقبال رو به رو بود اما انتظار می رود این اقبال با توجه به تحریمهای جدید آمریکا و بی ثباتی ارزی به ایران پلاست دوازدهم رو نکند.
وی در مورد نحوه برگزاری نمایشگاه می گوید: از نظر من نمایشگاه در دو بخش داخلی و خارجی باید از افراد بزرگ دعوت به عمل آورد و حضور آنها را قطعی کند و حداقل امکاناتی مانند هتل و بلیت هواپیمای آنها را تامین کنند تا شرکتها بتوانند از افراد مهم و تاثیرگذار در بخش خود برای حضور در نمایشگاه دعوت شایستهای به عمل آورند. سال گذشته این امر صورت گرفت و حدود 15 نفر از همکاران تاثیرگذار و معتبر ما دعوت شدند که بخشی از آنها با حضور در نمایشگاه آن را پربارتر کردند.
یکی از مسایل مشکل ساز برای غرفه گذاران، ارزی و ریالی کردن غرفه برای تاجران است که بسیاری از آنها به دلیل پرداخت ارزی غرفه، از حضور باز می مانند و منطقی هم پشت این تصمیم دیده نمی شود. در صورتی که چرخش بازار دنیا توسط تجار صورت میگیرد و اگر نباشند بخشی از چرخه ی اقتصاد ناقص خواهد شد. امیدوارم موانع سر راه تجار مانند مسایل مالیاتی از سر راه برداشته شود. اختصاص یک فضای B2B برای تجاری که قصد تابلو زدن ندارند در نمایشگاه مد نظر قرار گیرد. حس میکنم فضا برای پیشرفت خیلی باز است و نمایشگاههای موفق دنیا بسیار با درایت، سالنها را تفکیک میکنند و امکانات ارایه میدهد اما متاسفانه شاهد چنین نظمی در ایرانپلاست نیستیم. به هر ترتیب موقعیت بزرگی برای صنعت پلاستیک ایران است.
صادقیان از تاثیر تحریم ها بر روی کار خود میگوید: اکثر پتروشیمیهای خارجی که مراوده مستقیم با ما دارند به ما ضرب العجل دادهاند و پس از آن کالا به ایران نخواهند فروخت. تحریمها تازه در حال شروع شدن است. تمام روابط بانکی قطع شده و بانک سئول در کره جنوبی که تا پیش از این مراودات بانکی ما را انجام میداد در آینده نزدیک خبر قطع همکاری داده است. بنابراین تحریمها بر فعالیت ما و بر کل اقتصاد ایران تاثیر خواهد گذاشت و ایرانپلاست نیز از این قاعده مستثنی نیست. واردات باید از یک کشور ثالث انجام بپذیرد که حداقل 7 تا 8 درصد به هزینه های تمام شده میافزاید. بدتر از آن عدم ثبات قیمت ارز در بازار داخل است که خرید و فروش و قیمتگذاری را با مشکل مواجه کرده است. سعی ما در واردات موادی است که تولید داخل ندارند. امیدوارم با ارتقای تجارت بینالملل و تامین نیازهای صنایع پایین دستی بتوانیم از این پس نیز خدمتی به اقتصاد و تولید کشور کرده باشیم.
این شرکت در نمایشگاه ایران پلاست در سالن 8و9 غرفه 38،41،42 حضور دارد.