اخبار

اختصاصی بسپار/ گفت و گو با دکتر مهدی رحمانی، مدیرعامل رنگین نانوساختار: پوشش هایی مخصوص سازه های زنگ زده بدون نیاز به زنگ زدایی

بسپار/ایران پلیمر شركت دانش بنيان نانوفناوري رنگين نانوساختار (رنس) در مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه پردیس مستقر شده است. این شرکت داراي ١٢گواهي ثبت اختراع در حوزه ی پوشش های پودری و نانو فناوری در كشور و ٦ پتنت جهاني است.
مهدی رحمانی دکترای شیمی، پسا دکترای مدیریت کسب و کار و متخصص در حوزه نانو (رنگ های پودری) از گرجستان است.

رحمانی: ما در سال 95 در حوزه نانو فناوری در دانشگاه رودهن به عنوان یک استارتاپ کار خود را آغاز کردیم. هدف ما رفع چالش های صنعت رنگ و چسب به کمک فناوری نانو بود. طی چهار سال ابتدایی به 12 اختراع داخلی و 6 ثبت پتنت در کانادا دست پیدا کردیم و شروع به حل و رفع چالش های صنایع داخلی کردیم و توانستیم در صنعت نفت و گاز، پالایش و پتروشیمی، صنعت بیمارستانی، صنعت نیروگاهی، صنعت ساختمان و صنایع چوب محصولاتی را وارد بازار کنیم. این محصولات همگی قابلیت جدید ایجاد کرده و یک بهینه سازی مهندسی شیمی و ساختار شیمیایی رنگ ها را به دنبال داشته اند. با توجه به اینکه مطالعات بنده در حوزه نانو بود، راه حل ها را با مهندسی شیمی و نانو جست و جو کردیم و تقریبا در تمامی موارد موفق بودیم و محصولاتی در حدود 23 عنوان محصول وارد بازار ایران شد.

بسپار- به نظر شما تحصیلات اکادامیک تا چه میزان در پیشرفت حوزه نانو در کشور موثر بوده؟ و ایران در این حوزه چه رتبه ای دارد؟
رحمانی: قطعا شناخت بنده در حوزه شیمیایی و همینطور قدرت ایران در عرصه نانو در بخش بین الملل باعث نزدیکی بنده به این دانش شد و وقتی وارد جریان نانو فناوری شدیم متوجه بخش های خالی برای کار شدیم و سالهای سال میتوان در آن فعالیت کرد و خلاقیت به وجود آورد. ما سالهای ابتدایی که ایران وارد حوزه نانو شد، رتبه 37 بودیم اما امروز ایران با جمعیت 80 میلیونی خود رتبه چهارم دنیا در حوزه نانو است و سه رتبه برتر چین و امریکا و هند هستند!
آنها هم به واسطه جمعیت بیشتر نسبت به تولید علم، رتبه بالاتری دارند. با سیاست های کلی که در نظام آموزشی کشور هست و حمایت های رهبری، ستاد نانو به عنوان یک جریان پیش رو در فناوری فعال است و حمایت های خوبی در سالهای اولیه برای تحقیق و مطالعه در حوزه نانو و در سال های بعد در بحث توسعه و صنعتی سازی شکل گرفته و اخیرا در صادرات به یک برنامه ریزی رسیده ایم. همین باعث شده که میزان صادرات محصولات نانو فناوری ایران یک شیب 600 درصدی دارد و هر سال خیلی قدرتمند پیش می رود. شرکت رنگین نانو ساختار به عنوان یک شرکت پیشرو در مرز دانش قدم برمی دارد و تمام محصولات فناورانه ما دقیقا در راس هرم دانش نانو در کنار فناوری های پلیمر و صنعت رنگ قرار دارد.
آنچه که ما سعی بر انجام آن داریم به روز بودن است، مقالات علمی دنیا، تحقیقات داخلی شرکت، بررسی پتنت های دنیا در لحظه و روز انجام می شود تا محصولاتی وارد بازارهای جهانی کنیم که هویت و علم ایرانی را ثابت کند و بعد پرچم دانش ایران را بالا نگه داریم.
ما محصولاتی را ثبت می کنیم که بررسی و تحقیق های لازم را روی آن انجام داده ایم و محصول تست های آزمایشگاهی اش تایید شده باشد و بعد وارد جریان صنعتی بشود. هدف اصلی رفع چالش صنعت، هدف دوم ارتقای کیفی، توسعه کسب و کار و ارزش آفرینی و سود آفرینی است که این چهار موضوع را در هر محصولی مورد توجه قرار می دهیم. در حال حاضر محصولات ما در صنعت ساختمان، صنایع فلزی، صنعت چوب، صنایع راه سازی، نفت و گازو پتروشیمی، نیروگاه ها و تصفیه خانه ها کار خود را انجام می دهد و چالش های مرتبط با رنگ و بهداشت و سلامت، ارتقای کیفی و چسبندگی بالا مرتفع شده است.

بسپار- بازارهای هدف محصولات شما فقط داخل ایران هستند یا در حوزه صادرات هم فعالیت دارید؟ چه کشورهایی؟ و سهم شما از بازار داخل چه میزان است؟
رحمانی: الویت ما بازار داخلی و رفع چالش های صنایع موجود و خدمت به آن بود ولی مطالعات بین المللی خود را متوقف نکردیم و در حوزه صادرات نیز وارد شدیم.
در حال حاضر به عراق، ارمنستان، افغانستان، کانادا، چین، کویت، روسیه صادرات پیوسته در بحث انواع رنگ ها و چسب ها انجام می دهیم و در حال تلاش هستیم تا وجهه بین المللی دانش نانو ایران را حفظ کرده و محصولات با فناوری بالا را در بازار های بین المللی وارد کنیم. علاوه بر بحث علمی، ارزش گذاری و سود آوری دلاری آن نیز برای خود حایز اهمیت بوده است.
در خصوص سهم بازار ما سالانه 500 تن رنگ پودری و در بخش رنگ مایع حدود 300 تن رنگ روانه بازار می کنیم و به عنوان شرکت با قدمت نه چندان زیاد شیب پیشرفت خوبی را داشتیم و سهم بزرگ تر و موثر تری را در بازار در آینده ایجاد خواهیم کرد. خطوط تولید جدید و فضای بازتری برای تولیدات بیشتر را پیش بینی کرده ایم.

(ادامه دارد …)

متن کامل این گفت و گو را در شماره 265 دوماهنامه پوشرنگ از گروه مجلات بسپار که در نیمه ابان ماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.

در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه  و  فیدیبو  قابل دسترسی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا