اخبار

اختصاصی بسپار/ محسن کرامتی، مدیر فروش سپنتا پیشه پاسارگاد: چالش اصلی ما فرآیند طولانی تخصیص ارز است

بسپار/ایران پلیمر کرامتی: شرکت دانش‌بنیان سپنتا پیشه پاسارگاد به‌عنوان نخستین تولیدکننده مواد مهندسی ترموپلاستیک الاستومر (TPE) در ایران فعالیت خود را آغاز کرده و هم‌اکنون تنها تولیدکننده TPU در کشور به‌شمار می‌آید که سال گذشته تولید صنعتی آن را نیز آغاز کردیم. شرکت ما سال‌ها در حوزه کامپاندینگ فعال بوده و علاوه بر آن واردکننده پلی‌آمید نیز هستیم. کامپاندهای پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن از دیگر محصولات سنتی ما محسوب می‌شوند. در بازار داخلی شناخته‌شده هستیم و در زمینه صادرات نیز به کشورهایی چون ترکیه و آذربایجان فعالیت داریم. همچنین در نمایشگاه‌های بین‌المللی اوراسیا پلاست و عرب پلاست حضور داشتیم. در حال حاضر برنامه توسعه صادراتی ما شامل راه‌اندازی فضایی در کشور عمان برای بسته‌بندی و ارسال محصولات به کشورهای آفریقایی و عربستان سعودی است.
در سال‌های گذشته به‌عنوان بازدیدکننده در ایران اکسپو حضور داشتیم، اما امسال برای نخستین‌بار به‌صورت غرفه‌دار شرکت کرده‌ایم. در داخل کشور، تمرکز اصلی ما همواره بر نمایشگاه ایران پلاست بوده، ولی ایران اکسپو تجربه‌ای متفاوت و ارزشمند است چراکه عمدتاً بازرگانان خارجی در آن حضور دارند. در این چند روز، بیشترین بازدیدکنندگان غرفه ما از کشورهای پاکستان، عراق، روسیه و افغانستان بودند که عمدتاً به‌دنبال مواد پایه مانند کامپاندهای پلی‌اتیلن و پلی‌پروپیلن هستند و آشنایی چندانی با مواد مهندسی نظیر TPU ندارند.

بسپار – هدف شما از شرکت در این دوره از ایران اکسپو چیست؟
کرامتی: تمرکز ما در ایران اکسپو بیشتر بر توسعه صادرات است تا معرفی محصول. معرفی محصولات را بیشتر در ایران پلاست انجام می‌دهیم. ارزیابی بازخورد این نمایشگاه نیازمند گذشت زمان است، چراکه نتیجه نهایی وابسته به تعداد خریداران واقعی است که پس از نمایشگاه پیگیری می‌کنند.

بسپار – مهم‌ترین چالش شما در صنعت چیست و چه برنامه‌ای برای توسعه آینده دارید؟
کرامتی: نخستین چالش اساسی، تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه است. خط تولید ما در حال حاضر به دلیل عدم تأمین به‌موقع مواد، متوقف شده؛ پروسه‌ای که قبلاً در ۲۰ روز انجام می‌شد، حالا بیش از ۱۰۰ روز طول می‌کشد. حادثه اخیر بندرعباس نیز به این مشکلات دامن زده است؛ دو کامیون ما علی‌رغم اخذ مجوز خروج، هنوز ترخیص نشده‌. از سوی دیگر، قطعی برق به مشکلی جدی بدل شده است. در گذشته می‌توانستیم با برنامه‌ریزی، شیفت شب بگذاریم اما حالا حتی این راهکار هم پاسخگو نیست، چون از ساعت ۵ عصر تا ۱۱ شب برق قطع است. مجبور به استفاده از ژنراتور شده‌ایم که با مشکل تأمین گازوئیل مواجه است و هزینه‌های چند برابری به ما تحمیل کرده. خاموش و روشن شدن دستگاه‌ها نیز ضایعات زیادی به همراه دارد. همه این موارد موجب شد تا برخلاف سال‌های گذشته که رشد ۲۰ تا ۳۰ درصدی داشتیم، سال گذشته با وجود داشتن سفارش، رشدی نداشته باشیم. اکنون هم در نمایشگاه مشتری جذب کرده‌ایم ولی منتظر ترخیص مواد اولیه هستیم و هیچ پاسخ روشنی از گمرک نمی‌گیریم.

بسپار – آیا به مذاکرات ایران و آمریکا خوشبین هستید؟ و فکر می‌کنید در صورت توافق، اثرات آن چه زمانی بر اقتصاد مشهود خواهد شد؟
کرامتی: قطعاً باید خوشبین بود. باز شدن فضای اقتصادی، در بلندمدت به نفع همه خواهد بود. سال گذشته با وجود سرمایه‌گذاری در نمایشگاه عرب پلاست، بازخورد چندانی نداشتیم چون مشتریان به‌محض اطلاع از ایرانی بودن شرکت، همکاری را منتفی می‌کردند؛ حتی با وجود دفاتر ما در ترکیه و عمان. دلیل اصلی این بی‌اعتمادی، دشواری‌های پرداخت بین‌المللی و تحریم‌هاست. اگر توافقی حاصل شود، می‌تواند این مسیر را تسهیل کند. گرچه برخی معتقدند با کاهش قیمت دلار، صادرات کاهش می‌یابد، اما در صورت رونق بازار، توان رقابت با شرکت‌های خارجی افزایش می‌یابد. در حال حاضر شرایط برابر وجود ندارد، به‌ویژه در بخش حمل‌ونقل که مخصوصاً برای ارسال نمونه‌های کوچک، با هزینه‌های بالا یا تأخیرهای طولانی مواجهیم.

 

(ادامه دارد …)

متن کامل این گفت و گو را در شماره 272 ماهنامه بسپار که در نیمه خرداد ماه 1404 منتشر شده است، می خوانید.

در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه  و  فیدیبو  قابل دسترسی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا