اختصاص 10 درصد بودجه پژوهشی صنعت نفت به فناوریهای نوین

بسپار می نویسد،سند راهبری فناوری نانو در صنعت نفت با هدف کسب جایگاه نخست در منطقه و ایجاد ارزش بالای اقتصادی، تصویب شد. وزارت نفت، نظر به اهمیت فناوری نانو، تعامل نزدیک و هماهنگ آن با فناوریهای موجود و اثرات فرآوان اقتصادی و اجتماعی این فناوری و همچنین نقش تعیینکننده آن در صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، سند راهبری فناوری نانو در صنعت نفت را با هدف کسب جایگاه نخست در منطقه و ایجاد ارزش بالای اقتصادی تصویب کرد.
مطابق چشم انداز این سند، صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران، در افق 1404، صنعتی پیشرو با ویژگی تولید محصولات و فرآوردههای نفتی مبتنی بر فناوری نانو با ارزش افزوده بالا، به کارگیری فرایندهای مبتنی بر فناوری نانو برای ازدیاد برداشت، افزایش کارایی، کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و بهبود کمی و کیفی محصولات و رفع معضلات عملیاتی،
مصرف محصولات داخلی نانو برای افزایش کارایی، کاهش وابستگی و کاهش هزینه ها و صدور محصولات و خدمات فناوری نانو است.
معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت، تصویب کرده است که 10 درصد از بودجههای پژوهشی صنعت نفت به فناوریهای نوین شامل زیستفناوری، فناوری نانو و فناوری غشا اختصاص یابد.
از اهداف این سند میتوان به مدیریت طرحهای پژوهش و فناوری، تولید محصول براساس تقاضای شرکتها، تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی و کمک به توسعه تجهیزات نانویی ساخت داخل اشاره کرد.
مطابق این سند، دستیابی به 27 فناوری کلیدی تا پایان سال 1395 هدفگیری شده که از جمله این فناوریها میتوان به ازدیاد برداشت از مخازن نفتی با استفاده از مواد نانوساختار، اصلاح متههای حفاری با پوششهای نانوالماس، استفاده از نانوفیلترها در توربینها و واحدهای عملیاتی، استفاده از نانولولههای کربنی و گرافن در سیمان حفاری، استفاده از نانوکاتالیست برای فرآیندهای HDS، نانو عایقهای حرارتی و نانوامولسیون ها اشاره کرد.