اختصاصی بسپار/ پوشش پودري برای زیرآیندهای حساس به گرما

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار/ ایران پلیمر جنبش زیست محیطی جدید بیش از 50 سال است که از سال 1970 همزمان با اولین جشن روز زمین، در سراسر ایالات متحده، بحث غالب بوده است، که اغلب نیز از آن به عنوان آغاز انقلابی بزرگ به سمت اقدامات سالم و ایمنتر یاد می شود. موضوع زندگی پاک، هر صنعتی را به گونه ای تحت تاثیر قرار میدهد اما برای بخشی مانند پوشرنگ و پوششها، هر تولید کنندهای به این سوال فکر میکند که” اگر این همان کاری است که ما همیشه انجام میدهیم، آیا چیزی وجود دارد که بتواند آن را درست کند؟”
پوشش پودری یکی از راه حلهای پیشرو در حل این چالش صنعت است، یکی از بادوامترین، زیست سازگارترین و سفارشی و قابل تنظیم ترین پوششهای امروزی. با این حال و با گذشت زمان، پوشش پودری دستخوش تغییر و تحول قابل توجهی در راستای محصولی شده است که امروز وجود دارد. اگرچه این مفهوم جدید نیست، اما نوآوری ها و پیشرفت ها از دهه 1970 آن را به خط مقدم گفتگوهای پیرامون پوشرنگ و پوشش رسانده است و با پیشرفت های اخیر در زمینه پودر برای بسترهای حساس به گرما، پیاده سازی و آموزش پوشش های پودری برای چوب، MDF و سایر بسترهای حساس به گرما، یکی از نوآوریهای بزرگ بعدی آمریکاست.
تاریخچه: چه کسی پوشش پودری را بوجود آورد؟
قدمت پوشش پودری به اواخر دهه 1940 برمی گردد زمانیکه به عنوان یک روش جدید برای تولید محصولات فلزی معرفی شد. با این حال روشهای اولیه به سرعت توسط دانشمند آلمانی دکتر گمر جایگزین بستر سیال شد و نهایتا در سال 1995 به بازار ایالات متحده معرفی شد. با ادامه روند تکامل خود در جنبش محیط زیستی جدید، دانشمند هلندی به نام دکتر پیتر دیلانگ روش پوششهای پودری الکترو استاتیک را در سال 1960 معرفی کرد که راه حلی دراز مدت و ایمن را برای پایان دادن به محصولات زائد و خطرناک محصولات پوشرنگ ارائه می داد. تا به امروز این فرآیند، روش جدید انتخابی برای پوشش پودری است.
این فرآیند چند مرحله ای شامل رسوب پاشش الکترواستاتیکی است که شامل متصل کردن نمونه به زمین برای اعمال پوشش پودری است که با استفاده از الکترودهای تفنگ پاشش، هوا را شارژ کرده و تمام سطح جسم را به طور یکنواحت میپوشانند. سپس نمونه در آون با دمای مثلا 400 درجه فارنهایت پخت شده تا اطمینان حاصل شود که به یک پوشش پیوسته و بادوام تبدیل میشود. از آنجاییکه پودر از طریق رسوب پاشش الکترواستاتیکی به سطح جسم مینشیند، لذا پاشش بالقوه بیش از حد (پرت رنگ) کمتری وجود دارد، که این فرآیند را نسبت به سایر کاربردهای استاندارد پاشش پوشرنگها، کارآمدتر و دوستدار و سازگار محیط زیست کرده است. با اینحال، تا همین اواخر، صنعت پوشش نتوانسته بود پودرهایی را ایجاد کند که در دماهای پایینتر عمل کنند و عملکرد خوبی نیز داشته باشند.
تا اواخر دهه 1990، به دلیل گرما مورد نیاز برای پخت محصول، پوشش پودری تنها برای استفاده گسترده بر روی اجزای فلزی مانند لوازم خانگی و قطعات خودرو در دسترس بود. اما به راه حل ایمنتری برای محیط زیست مورد نیاز بود و به لطف پیشرفتهای فناورانه در فرمولاسیون، کاربرد و آون، در نهایت پودر برای بسترهای حساس به گرما به عنوان پاسخ به این دغدغه معرفی شد.
در حالیکه فرآیند اعمال مشابه پودر معمولی بوده که به روش الکترواستاتیکی استفاده می شود، تغییر در فرمول پودر و فناوری کوره، پخت در دمای بسیار پایینتر و تنها در عرض چند دقیقه را فراهم آورد تا پوشش پودری را به عنوان یک پوشش با دوام برای طیف گسترده و بدون محدودیت از محصولات چوبی و MDF، از مبلمان آماده مونتاژ گرفته تا قفسه ها و نمایشگرها، تبدیل کند.
درخواست: پودر برای بسترهای حساس به گرما چه چیزی ارائه می دهد؟
پوشرنگهای مبتنی بر سرب که بطور معمول برای قرنها در سراسر ایالات متحده بعنوان محبوبترین گزینه برای مبلمان مورد استفاده قرار می گرفتند، اکنون با اثرات منفی بر سلامتی و محیط زیستی شناخته میشدند، که منجر به تنظیم مقررات در سال 1978 شد. سرب به دلیل توانایی در سرعت بخشیدن زمان پخت، بیش از 50 درصد از پوشرنگ را تشکیل میداد، قبل از اینکه مقدار استاندارد آن به ppm 9 یا 0.009 درصد محدود شود.
اگرچه وضع این مقررات در صنعت ضروری بود، اما بیشتر پوشرنگهای مایع که امروزه اغلب از لاتکس یا اکریلیک ساخته میشوند و استانداردهای سازمان ایمنی و بهداشت شغلی (OSHA) را نیز برآورده میکنند، به راحتی خرد میشوند، کندتر خشک میشوند و همچنان مقدار زیادی حلال آزاد میکنند. در واقع طبق گفته موسسه نقشه برداران و مهندسان متخصص (ISSE) با اینکه انتشار حلال در یک گالن پوشرنگ نسبت به 20 سال گذشته، 90 درصد کاهش داشته، اما پوشرنگهای قوطی و پوشرنگهای پاششی میتوانند ترکیبات آلی فر (VOCs) را در مدت زمان 30 روز پس از اعمال و در مواردی تا یکسال بعد آزاد کنند. تا زمانیکه نگرانیها برای محیط زیست و سلامت انسان در حال افزایش باشد، مردم به سمت انتخابهای شفاف و بهتر هدایت خواهند شد، یعنی پوششهای پودری برای بسترهای حساس به گرما.
پوششهای پودری برای بسترهای حساس به گرما دارای پنج ویژگی شاخص است که آن را از پوشرنگهای سنتی بویژه برای محصولات چوبی متمایز میکند: دوستدار محیط زیست، سرعت، دوام، راندمان و قابلیت سفارشی سازی.
سازگاری با محیط زیست: پوششهای پودری هیچگونه حلال یا ماده شیمیایی مضری ندارند که آن را به یکی از ایمنترین محصولات، برای استفاده هم کاربر نهایی و هم سازنده تبدیل کردهاست. علاوه بر این برخلاف پوششهای مایع، پوشش پودری هیچ ترکیب آلی فراری را در محیط آزاد نمیکند که این امر یک مزیت جدید برای صنعت چوب است که با طراحان و مصرف کنندگان آگاه از محیط زیست سروکار دارد.
سرعت: در مقایسه با پوشرنگهای سنتی، که بسته به لاتکس یا روغنی بودن آن، خشک شدن هر لایه تا 24 ساعت و خشک شدن کامل تا 30 روز زمان میبرد، فرآیند اعمال پودر تقریبا 10 دقیقه بسته به اندازه نمونه، زمان میبرد.
(ادامه دارد …)
متن کامل این مقاله را در شماره 245 دوماهنامه پوشرنگ از گروه مجلات بسپار که در پایان دی ماه 1401 منتشر شده است بخوانید.
در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه و فیدیبو قابل دسترسی است