اختصاصی بسپار/محسن هنریان، مدیرعامل شرکت پویاپلیمرتهران: رقابت های ناسالم در بورس کالا به دلیل کمبود عرضه است

بسپار/ایران پلیمر
هنریان: سال جاری سالی پر از چالش برای عرصه صنعت بود که صنایع کامپاند و مستربچ نیز از این مهم بی نصیب نماند. قطعی های مکرر برق و کمبود آن بحرانی سخت برای توسعه و افزایش ظرفیت تولید برای ما به همراه داشت. نوسانات ارز و مشکلات تخصیص آن برای واردات مواد افزودنی در کنار پروسه های پیچیده و زمانبر واردات ماشین آلات تخصصی و قطعات دستگاه های تولیدی یکی دیگر از ایرادات وارد بر سیستم می باشد، البته که باید به رقابت های سنگین در بورس کالا به دلیل کمبود عرضه مواد پتروشیمی و در نتیجه افزایش قیمت محصولات و بالطبع آن مشکلات رقابتی در بازارهای صادراتی و بین المللی اشاره کنیم که کام تمامی تولید کنندگان را تلخ نموده است و همگی به دنبال راهکاری سازنده برای رفع موانع و سهولت در ادامه مسیر پیشرفت هستیم.
بازیافت رکن گمشده صنعت پلیمر است که متاسفانه در کشور ما به دلیل عدم تفکیک آن از مبداء در جوامع شهری، چالش های جدی را به همراه دارد و این مهم باید از طرف ارگان های دولتی و شهرداری ها چاره اندیشی شود.
اما در زمینه ضایعات صنعتی، این شرکت جهت کنترل تفکیک و تولید مواد بازیافتی اقدام به تاسیس و راه اندازی واحدی مجزا برای این منظور کرده است.
رشد صادرات یکی از اهداف اصلی شرکت پویا پلیمر تهران است و سالانه با تلاش توانسته ایم جایگاهی ویژه در بین صادر کنندگان برتر کشور به خود اختصاص دهیم. اما موانعی در این بین وجود دارد که می توان به آنها اشاره کرد: بیشترین مورد، بحث قیمت مواد اولیه به دلیل رقابت های ناسالم در بورس کالا به دلیل کمبود عرضه مواد اولیه است. این خود باعث کاهش قدرت رقابت محصولات تولید شده در بازارهای جهانی می شود. البته که نباید از محدویت های انتقال وجه هم غافل شویم که پیشرفت در این مسیر را با مشکل روبرو کرده است.
با توجه به بحران جدید انرژی در سال جاری و پیامدهای جبران ناپذیر آن در عرصه تولید، زمینه ایجاد نیروگاه چه از طریق سوخت های فسیلی و چه از طریق منابع تجدید پذیر در دست مطالعه و بررسی جدی است، هرچند که با چالش های مهمی مثل تامین سوخت، هزینه های سرمایه گذاری و نگهداری روبرو هستیم. پیشنهاد می شود دولت بسته های حمایتی به شرکت هایی که از تولید کننده های بزرگ هستند، اختصاص دهد تا بتوان زودتر بر این بحران فائق آمد.
برگزاری سالانه این کنفرانس در سال های گذشته که به دلایل مختلف با افت و خیز همراه بوده است فرصت بسیار خوبی برای هم اندیشی و به اشتراک گذاشتن تجارب و روش های مقابله با چالش های این صنعت است.
البته پیشنهاد می شود سخنرانی ها و کارگاه های تخصصی، بیشتر به سمت دانش های کاربردی و راه حل های عملیاتی مورد نیاز در صنعت پلیمر در سطح فعلی کشور سوق داده شوند.
(ادامه دارد …)
متن کامل این گفت و گو را در شماره 268 ماهنامه بسپار که در نیمه بهمن ماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.
در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه و فیدیبو قابل دسترسی است.