اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار/گفت و گو با حامد شهمیرزادی، مدیرعامل گروه صنعتی رازین و رییس هیات مدیره شرکت های زیر مجموعه: فضای توسعه با صادرات فراهم می شود

 بسپار/ایران پلیمر شهمیرزادی در گفت و گو با خبرنگار بسپار در ایران پلاست گفت: طول عمر فعالیت گروه صنعتی رازین تقریبا به 20 سال می رسد و جشن بیست سالگی شرکت را به زودی برگزار خواهیم کرد. ما برندی شناخته شده در تولید آمیزه های پلیمری مهندسی هستیم.
آمیزه هایی با پایه پلیمرهای پلی آمید، TPE، PBT و … . مجموعه در طرح توسعه ای که داشته، روی دو واحد جدید طی چهارسال گذشته سرمایه گذاری کرده است. یکی از این واحدها در تولید مقاطع اکستروژنی فعال است که پارت رازین نام دارد و دیگری سیستم های پلی یورتان رازین است که تولید فوم های سخت و نرم، الاستومرهای زیره کفش و سیستم های دوجزیی پلی یورتانی را در برنامه تولید دارد.
ما در نمایشگاه دو سری محصول جدید عرضه کردیم. یکی از آنها TPE ها و دیگری کامپاندهای ABS بوده اند.

مدیرعامل گروه صنعتی رازین همچنین گفت: ما سهم قابل توجهی در بازار تولید پلی آمیدها در اختیار داریم و در دیگر پلیمرهای مهندسی هم سهمی برابر با دیگر تامین کنندگان پلیمرهای مهندسی داریم. در بازار ایران تقریبا کسی در پلیمر های مهندسی در گریدهای خاص و تولید آن غالب نیست. پلیمرهای مهندسی پایه چون در ایران تولید نمی شوند، بنابراین مزیت صادراتی مواد اولیه ای برای آنها وجود ندارد. به این دلیل ما واحد کامپاندینگ خارج از ایران داریم که از همان جا مشتریان صادراتی خود را تامین می کنیم.

بسپار- ما چه میزان با ترندهای جهانی در این صنعت همسو هستیم؟
شهمیرزادی: به ترند های جهانی با دو دیدگاه می توان نگاه کرد. یکی سطح فناوری و تکنولوژی در شرکت های کامپاندینگ در ایران و دیگری مشتریانی که نیازهای تخصصی دارند که با گرید های خاص تامین می شود. در هر دو بخش ما از ترند جهانی خارج نیستیم. شاید یک سری جاها عقب بمانیم اما به هر حال ما نمی توانیم ترندهای جهانی را دنبال نکنیم. می شود گفت که تاخیری در آن وجود دارد، اما حتما با روندهای روز دنیا هم مسیر هستیم. شرکت های تامین کننده کامپاند در ایران خود را با تقاضای مشتریان تطبیق می دهند. شرکت های کامپاندینگ در ایران به دلیل رقابتی که امروز در کشور وجود دارد بسیار قوی هستند، منتها باید زنجیره تامین در قسمت های پایین دست تقاضا داشته باشد که تولید انجام شود. به عنوان مثال در صنعت خودروسازی داخلی میزان مصرف پلیمر های مهندسی خیلی کمتر از استاندارد جهانی است و طبیعی است که ما نیز نمی توانیم گریدهای مهندسی تر شده را در این بخش بفروشیم. معنی این موضوع عدم توان تولید فناورانه نیست.

شهمیرزادی در ادامه گفت: مشکلات تولید بسیار است اما اگر بخواهیم از مسائل عمومی آن بگذریم، در حال حاضر ما داریم تقاضای موثر را در ایران از بین می بریم! با توجه به رکود شدیدی که وجود دارد و رقابت ناسالمی که شکل گرفته، بازار کوچک می شود و نمی توانیم با تمامی قدرت کار کنیم. عوارض دیگری هم این شکل از تامین بازار دارد.
اگر شرایط اقتصاد کلان کشور در وضعیت ثبات قرار بگیرد، طبیعی است که زنجیره های پایین دستی آن نیز درست و بهتر کار می کنند. در حال حاضر شرایط اقتصاد کلان کشور مریض است. رکود و تورم بدون وجود نقدینگی و بدون وجود تقاضای موثر و محدودیت واردات، پیش بینی آینده را دشوار کرده است.

وی در پایان افزود: اگر هدف نمایشگاه های تخصصی، نشان دادن قدرت باشد، به نظر من در ایران یک قدرت اثبات شده ای در واحدهای کامپاندینگ وجود دارد. این نمایشگاه ها باید زمینه ای برای صادرات به کشور های دیگر فراهم کند. ما در بازارهای محدود داخلی نمی توانیم خیلی فضای رشد و توسعه داشته باشیم.

(ادامه دارد …)

متن کامل این گفت و گو را در شماره 264 ماهنامه بسپار که در نیمه مهرماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.

در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه  و  فیدیبو  قابل دسترسی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا