اختصاصی بسپار/ گفت و گو با علیرضا خراسانی، مدیرعامل آمیزه های پلیمری هفت: با غول کمبود نیروی کار سرشاخ شدیم و در آستانه شکست آن هستیم

بسپار/ایران پلیمر پیشینه این شرکت از مهندسی پلیمر و علم مواد تا مدیریت کسبوکار و علوم ارتباطات اجتماعی این امکان را فراهم کرد تا با پایهای متنوع و مستحکم به سرعت در یک بازار رقابتی رشد کند. اینها بخشی از صحبت های علیرضا خراسانی، مدیرعامل شرکت آمیزه های پلیمری هفت (برند هفت پلیمر) است.
وی در ادامه می گوید:
خراسانی: مجموعه هفت پلیمر با پشتوانه 14سال تجربه در صنعت پلیمر از ابتدای سال 1403 توسط بنده و دوست عزیزم جناب آقای رضائیان در دو سایت تولیدی در استان تهران و قم شروع به کار کرد و همزمان با تولید، با راه اندازی دفتر تجاری در سه کشور خارجی در حال رفع نیازهای خود در حوزه های واردات و صادرات است.
بسپار- در حال حاضر چند خط تولید و با چه ویژگی ها و ظرفیت هایی مشغول به کار هستند؟
خراسانی: شرکت هفت پلیمر دارای خطوط تولید کربنات کلسیم، مستربچ سفید، مستربچ رنگی، مستربچ مشکی و مستربچ های افزودنی و کامپاندهای تخصصی صادراتی با ظرفیت تولید جمعا حدود 1400 تن در ماه است که از جمله وجه تمایز شرکت ما با سایر همکاران، بروز بودن و تغییرات بومی در خطوط تولید است که این مورد کاملا در داخل مجموعه صورت گرفته.
بسپار- در بخش تولید مستربچ و کامپاندهای پلیمری عمدتا با چه صنایعی در ارتباط هستید؟
خراسانی: بازار هدف هفت پلیمر، صنایع تولید فیلم، تزریق، قطعات خودرو، لوازم خانگی، سیم و کابل، گونی بافی و ورق و …. با اولویت عرضه محصولات صادرات محور هستند.
بسپار- چه نوع کامپاندهایی را برای چه محصولاتی در چه صنایعی تولید می کنید؟
خراسانی: هفت پلیمر، در حال حاضر کامپاندهای تخصصی در حوزه تولید فیلم های پلی اتیلن و همچنین صنعت کابل و گونی به مشتریان خود عرضه کرده است که قابلیت استفاده صد در صد به تنهایی در کارخانه مشتریان را دارد و نیاز به افزودن هیچ ماده اولیه ای دیگری به آن نیست.
بسپار- تکنولوژی روز در صنعت کامپاندینگ چیست؟ ایران در کجاست؟ آینده فناوری به چه سمت و سویی ست؟
خراسانی: در صنعت کامپاند، دو عامل ماشین آلات و فرمولاسیون اصلی ترین نقش را بازی می کنند. به نظر بنده خطوط تولید آزمایشگاهی در این صنعت نقش اصلی را دارند و کمک بسزایی به ارائه محصولات جدید دارند. کشور ما هم از این موارد مستثنی نیست و همکاران عزیز با وارادات یا استفاده از ماشین آلات داخلی در حال استفاده از این تکنولوژی ها هستند. فناوری صنعت پلیمر ناچار است که به سمت تولید زیست تخریب پذیر و قابل بازیافت سریع، سوق پیدا کند.
بسپار- آیا طرح توسعه ای در دست دارید؟
خراسانی: بله. با توجه به درخواست بالای مشتریان خارجی هفت پلیمر. با یکی از شرکای خارجی خود در حال راه اندازی واحد تولیدی در یک کشور خارجی هستیم که به زودی در این رابطه اطلاع رسانی خواهیم کرد.
بسپار- در بخش صادرات و وادات با چه کشورهایی برای چه نوع محصولاتی همکاری دارید؟
خراسانی: واردات ما عمدتا از کشور چین و صادرات به کشورهای حوزه CIS، کشورهای حوزه خلیج فارس، همسایگان شرقی و غربی و اخیرا نیز چند پارت صادرات به یک کشور اروپایی داشته ایم که امیدواریم ادامه دار باشد.
بسپار- در تامین مواد اولیه و ماشین آلات خطوط تولید با چه چالش های احتمالی روبرو هستید؟
خراسانی: طبیعتا باید جهت پاسخ به این سوال از کلید واژه تحریم استفاده کنیم ولی ما با استفاده از ظرفیت های بین المللی خود تا بخش زیادی توانسته ایم از این چالش عبور کنیم. اصلی ترین چالش صنعت در حال حاضر تامین انرژی برق است که هفت پلیمر برای آن هم راه حل های خوبی را انتخاب کرده است که منجر به بهترین خدمات رسانی به مشتریان خواهد شد. همچنین هفت پلیمر با ارائه حقوق و مزایای مناسب و درخور به عزیزان جویای کار، توانسته است با غول کمبود نیروی کار نیز سرشاخ شود و در آستانه شکست آن هستیم.
بسپار- وضعیت اقتصادی کشور را با توجه به تغییر دولت چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا چشم انداز اقتصاد کشور به طور معناداری تغییر خواهد کرد یا خیر؟
خراسانی: اگر تمامی مسئولین کشور متحدانه سعی در رفع موانع تولید داشته باشند، این امر، اتفاقی دور از انتظار نیست و فقط کافی است در راه رسیدن به آن از افراد متخصص و پاکدست استفاده کنند. با توجه به روی کار آمدن دولت جدید آقای پزشکیان و تغییرات بین المللی، احتمال تغییر مثبت اقتصاد ایران بیشتر از عدم تغییر آن به نظر می رسد.
بسپار- در پایان؟
خراسانی: امیدوارم، هیچ واحد تولیدی به علت عدم تامین برق و نیروی کاری و مشکلات مالی، تعطیل نشود. هر واحد تولیدی در کشور ما چراغی از خانه ما یعنی ایران عزیز است که با تعطیلی حتی هریک واحد، مقداری از روشنایی کشور کم می شود. واحدهای تولیدی سفره های پر برکتی هستند که همه ما در حد توان باید به پهن ماندن این سفره های نعمت کمک کنیم.
(ادامه دارد …)
متن کامل این گفت و گو را در شماره 266 ماهنامه بسپار که در نیمه آذرماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.
در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه و فیدیبو قابل دسترسی است.