استاندارد پلاستیک های تجدید پذیر در حال تدوین است
بسپار به نقل از ایرانا می نویسد، مدیر گروه پسماند سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تدوین استانداردهای پلیمر و پلاستیک های تجدید پذیر در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست و موسسه استاندارد قرار دارد.
محمد علیزاده افزود: این برنامه بر اساس طرح جامع مدیریت پسماند در حال تهیه و تدوین است و پیش بینی می شود تا دو ماه آینده استانداردها تدوین و به تصویب برسند که بعد از آن دستورالعمل ها و زمان اجرای طرح مشخص می شود.
وی اظهارداشت: میزان ماندگاری پلاستیک ها در طبیعت بسیار طولانی است به گونه ای که در بسیاری موارد از آن به عنوان محصول تجدید ناپذیر یاد می کنند و بدون شک ماندگاری آنها در طبیعت آسیب های جبران ناپذیری به محیط زیست و حتی حیات وحش وارد می کند ازاین رو در صدد جایگزینی برای این نوع محصولیم.
مدیر گروه پسماند سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: با تدوین و آغاز به کار این طرح به تدریج پلاستیک های تجدید ناپذیر از چرخه مصرف خارج و پلاستیک های تجدید پذیر جایگزین آن می شود ، به عبارتی با ورود محصولات تجدید پذیر عرصه برای محصولات تجدید ناپذیر تنگ و تنگ تر می شود.
وی افزود: مهمترین مضرات پلاستیک ها طول عمر چند صد ساله آنها در طبیعت است که آلودگی محیط زیست موسوم به ‘ آلودگی سفید’ را به همراه دارد ، استفاده میلیاردها بطری پلاستیکی ، کیسه های حمل کالا و غیره در هر روز دنیایی را برایمان به ارمغان آورده است که تمیز و زیبا به نظر نمی رسد.
وی با بیان اینکه امروزه از پلاستیک ها به عنوان سد کننده مسیر جریانِ آبها نام می برند گفت: استفاده ناخواسته حیوانات از این پلاستیک ها و مشکلات بعدی حاصل از عدم هضم آنها ، رها شدن در محیط و حمل میکروب ها ، قارچ ها و کپک ها به ویژه از بیمارستانها به محیط اطراف از جمله مواردی است که جهان امروز با آن دست به گریبان است.
علیزاده در پایان اظهارداشت: از سوی دیگر جمع آوری پلاستیک های مصرف شده از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست و به دلیل مسایل بهداشتی نیز توصیه نمی شود و از این رو معضل آلودگی سفید بحران جوامع رو به رشد به حساب می آید.