اخبار

استفاده محققان کشور از بیوپلاستیک‌ها در پرورش آبزیان و ارتقای سطح ایمنی آنها

بسپار به نقل از ایسنا می نویسد، پژوهشگر دانشگاه ارومیه برای نخستین بار از بیوپلاستیک سنتز شده در گونه‌های خاصی از باکتری‌ها در جیره غذایی ماهی خاویاری و ماهی قزل‌آلای رنگین کمان استفاده کرد.

دکتر ابراهیم حسین نجدگرامی، دانش آموخته دکتری علوم زیستی کاربردی گرایش تغذیه ماهی از دانشگاه گنت بلژیک اظهار کرد: مواد پلیمری مصنوعی و پلاستیک‌ها کاربردهای وسیعی از جمله در ساخت وسایل خانگی، اسباب بازی‌ها، بسته بندی‌ها، کیف و چمدان و غیره دارند، اما با توجه به عدم تجزیه سریع این پلاستیک‌ها به وسیله میکروارگانیسم‌های طبیعی، معضلات زیست محیطی بسیاری را در برخی از کشورها باعث می شوند؛ بنابراین استفاده از بیوپلاستیک‌ها با توجه به امکان تجزیه سریع آن به وسیله باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌ها در بسیاری از کشورهای صنعتی متداول شده است.

عضو هیات علمی پژوهشکده آرتمیا و آبزیان افزود: بیوپلاستیک یا پلیمر پلی بتا هیدروکسی بوتیرات (Poly-β- hydroxybutyrate) در سیتوپلاسم باکتری‌ها تحت شرایط خاص محیطی تولید می‌شود و پس از مصرف در سیستم گوارش آبزیان تبدیل به اسید چرب کوتاه زنجیره بتا هیدروکسی بوتیریک اسید می‌شود که علاوه بر انرژی زا بودن برای موجود آبزی، باعث افزایش ضریب ایمنی روده (افزایش اسیدیته، کاهش باکتری‌های پاتوزن و غیره) می شود. این بیوپلاستیک پس از استفاده در جیره غذایی دو گونه ماهی (قزل آلای رنگین کمان و ماهی خاویاری سیبری)، باعث افزایش رشد ماهیان و همچنین افزایش ضریب ایمنی روده ماهیان پس از اتمام دوره تغذیه شد.

استفاده از این ماده در افزایش مقاومت آرتمیا فرانسیسکانا در برابر پاتوژن ویبریو هاروی بسیار موثر بوده است.

مقالات حاصل از این پژوهش با عناوینEffects of poly-β-hydroxybutyrate (PHB) on Siberian sturgeon (Acipenser baerii) fingerlings performance and its gastrointestinal tract microbial community در مجله FEMS Microbiology Ecology و

Siberian sturgeon (Acipenser baerii) larvae fed Artemia nauplii enriched with poly-β-hydroxyb utyrate (PHB): effect on growth performance, body composition, digestive enzymes, gut microbial community, gut histology and stress tests در مجله Aquaculture Research به چاپ رسیده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا