اخبار

تولید دستگاه برش فوم ویژه صنایع ریخته گری و هوافضا

پژوهشگران کشور با اجرای پروژه تحقیقاتی موفق به طراحی و ساخت دستگاهی برای برش فوم شدند که این دستگاه با استفاده از ربات برش قادر به برش اشکال پیچیده و سه بعدی برای صنایع ریخته گری و هوافضا است.
بسپار به نقل از مهر می نویسد، محمد سالاری نسب، مجری طرح اظهار داشت: فوم کاربردهای زیادی در صنایع گوناگون دارد که از آن جمله می توان به کاربردهای آن در صنایع ریخته گری اشاره کرد در برخی موارد جدا کردن کفه بالایی و پایینی قالب هزینه زیادی دارد به همین منظور با استفاده از فوم، شکل مورد نظر را با ماده ای از پیش تعیین شده پر کرده و در انتها فوم را به آتش می کشند.
وی با اشاره به کاربردهای فوم در صنعت ساختمان سازی، خاطر نشان کرد: از فوم می توان برای ساخت ابزارها و دکوراسیون با پوشش های کامپوزیتی استفاده کرد علاوه بر این در ساخت ابزارهای گچبری، سقف کاذب و حتی نماهای خارجی ساختمان نیز با استفاده از فوم برش خورده امکان پذیر است.
سالاری نسب پزشکی را از دیگر حوزه های کاربردی دانست و یادآور شد: برای درمان برخی بیماریها نیاز است تا امواج خاصی به بافت های ناسالم تابانده شود که برای این تابش نیاز به یک شکل مخروطی ویژه است. برای قالب گیری این شکل مخروطی می توان از فوم برش داده شده کمک گرفت.
مجری طرح با تاکید بر اینکه بدنه های کامپوزیتی هواپیما نیز با استفاده از قالبهای جنس فوم ساخته می شوند، اضافه کرد: در تمامی این موارد نیاز به روش دقیق برای برش فوم به شکل مورد نیاز وجود دارد. تاکنون برای برش فوم به اشکال مختلف از دستگاه برش دو محوره استفاده می شد به این ترتیب که پرینت شکل مورد نظر را بر روی فوم قرار داده و اطراف شکل را برش می دادند.
وی از اجرای پروژه ای در این زمینه خبر داد و گفت: در این طرح اقدام به طراحی و ساخت دستگاه جدید برای برش فوم برای ساخت اشکال سه بعدی کردیم.
این محقق با اشاره به جزئیات دستگاه برش فوم، افزود: این دستگاه از 4 محور موازی ساخته شده است و می تواند پیچیده ترین اشکال سه بعدی از جنس فوم و کامپوزیت را برای مصارف ساختمان سازی، پزشکی و هوافضا برش دهد.
سالاری نسب توضبح داد: ربات برش 4 محوره فوم از محورهای مستقل حرکتی عمود بر هم ساخته شده و میان این محورها یک سیم داغ فوم را در جهت های گوناگون برش می دهد.
وی از تجاری سازی این دستگاه خبر داد و اظهار داشت: دستگاه برش فوم با حمایت بنیاد ملی نخبگان از سوی مراکز صنعتی و پژوهشی خریداری شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا