اخبار

دست در کاران صنعت پلاستیک در صداو سیما چه گفتند؟

بسپار می نویسد، صبح امروز گزارشی از صحبت های فعالان صنعت پلاستیک تهران از برنامه صبح خبر شبکه تهران با موضوع سرمایه گذاری خارجی و بخش خصوصی در ایران پخش شد.
در بخش اول گزارش مهرداد صادقی نکو (انجمن صنایع همگن پلاستیک) ایران را کشور مناسبی برای سرمایه گذاری توصیف کرد. وی گفت، خارجی ها به جای صنایع تکمیلی بیشتر در صنایع مادر سرمایه گذاری می کنند. با عضویت ما در سازمان تجارت جهانی (WTO)، مرزهای اقتصادی برداشته می شود و سرمایه گذاری بیشتر خواهد شد. وی افزود با ترغیب آن ها به سمت صنایع تکمیلی، اشتغال افزایش می یابد.
از سویی عباس ابن علی (اتحادیه پلاستیک شهر ری) گفت ما نیاز به سرمایه گذار خارجی نداریم و خود ما تولید کننده خوب زیاد داریم. وی دلیل اضافه نکردن تولید از سوی سرمایه گذار داخلی را سود بانکی دانست.
در بخش دوم گزارش نیز هرویک یاریجانیان (انجمن سازندگان ماشین آلات و تجهیزات پلیمری) اینطور اظهار نظر کرد: من احساس می کنم در حال حاضر ما می توانیم بستر مناسبی برای سرمایه گذاران خارجی در کشور فراهم کنیم. به جهت اینکه در حال حاضر رشد اقتصادی که بانک جهانی برای سال 2016 ارائه داده، رشد اقتصادی کشور ما به دو درصد خواهد رسید و قطعا این رشد اقتصادی می تواند بستر بسیار مناسب و عامل شکوفایی اقتصادی در دراز مدت باشد. قطعا شرکت های خارجی که همواره به نفع منافع خود بابت سرمایه گذاری می اندیشند، می توانند با سرمایه گذاری در کشور ما به اهداف بلند مدت و کوتاه مدتی برسند.
مرادی مطلق نیز گفت، با قوانینی که هر روز تغییر می کند، یک روز ممنوع می کنند و روز دیگر وارد می کنند و هیچ ارگانی هم مسئولیت مجوز را نمی پذیرد، خارجی ها صد درصد نمی آیند. اگر هم بیایند بخاطر نفت و گاز است چون سودشان زیاد است. کاری ندارد و نیروی انسانی نمی خواهد!
یاریجانیان در پاسخ به این سوال که اقتصاد کشور چقدر به سرمایه خارجی نیاز دارد گفت، با توجه به کاهش چشمگیر نفت در حال حاضر و این که متاسفانه فعالیت های زیرساختاری کمی با کندی انجام می شود، با سرمایه گذاری خارجی و تزریق سرمایه خارجی سرعت بیشتری خواهد گرفت. با شتاب این روند نیز، بابت نیروی کار و افزایش حجم نقدینگی و شکوفایی اقتصادی قطعا به نفع ما خواهد بود.
مرادی مطلق نیز این گونه پاسخ داد، به هر جهت به یکسری دانش های فنی پیشرفته دسترسی نداریم و هر روز فاصله ی ما زیاد می شود. برای کالاهای پیشرفته با چشم باز و قراردادهای خوب که باعث انتقال دانش فنی شود، سرمایه گذاری خارجی خوب است.
یاریجانیان در ادامه افزود،در حال حاضر متاسفانه بانک های ما دریافت سود 28 درصدی و بعضا با دریافت جرایمی که به 34 درصد می رسد، دارند که هیچ صنعتگری قادر به پرداخت این سود نیست. هیچ کجا از صنعت نمی توان با 34 درصد، سرمایه گذاری انجام داد و هزینه های خود را نیز پوشش داد. بنابراین چنانچه از بانک های خارجی استفاده کنیم، نرخ بهره و نرخ سود بانکی پایین خواهد آمد و خیلی راحت می توانیم به تولیدات صنعتی خود ادامه دهیم و صنعت خودمان را به شکوفایی و رونق برسانیم.
مرادی مطلق در پایان گفت، خارجی ها دنبال منافع خودشان هستند. ما هم دنبال منافع خود هستیم منتها ما منافع خود را گم کرده ایم و نمی دانیم کجاست. آن ها خب می شناسند و جوری آگاهانه عمل می کنند که روز به روز وابستگی ما بیشتر می شود. اگر به سرمایه گذار داخلی میدان بدهند چیزی از سرمایه گذار خارجی کم ندارد.
در بخش سوم گزارش شاکری (انجمن سازندگان ماشین آلات و تجهیزات پلیمری) گفت، من به عنوان تولیدکننده کاملا ایران را مناسب سرمایه گذاری می دانم چون کار عقب افتاده دارد. فضای بسیار زیادی برای کار هم هست خصوصا برای نسل جدید و تحصیل کرده و مارکت بزرگی برای دنیاست و تمام دنیا به بازار ایران چشم دوخته است.
زهیر خدابخشنده (اتحادیه پلاستیک شهر ری) گفت، نیاز به سرمایه گذار خارجی نداریم. سرمایه های داخلی خیلی هم کامل است و کم و کسر نداریم، به شرطی که دولت شرایطی فراهم کند و فقط نظاره گر باشد. تسهیلات بانکی ، مالیاتی و بیمه ای بدهد. بیمه از مشکلات عمده است. حضور سرمایه گذار خارجی توجیه آنچنانی ندارد چون به فکر منافع خودش و مواد خام است.
شاکری در ادامه گفت، فضای کسب و کار کشور به گونه ای است که هم برای سرمایه گذار خارجی و هم داخلی فضا وجود دارد. در بعضی کارها هم باید سرمایه گذار خارجی باشد حتی نوعی نظم و انضباط مدیریتی، مثلا نظم و انضباطی که در آلمان حاکم است باعث می شود این نظم و انظباط مدیریت حاکم شود. ما خیلی جاها سرمایه گذاری داریم ولی قوانینی وجود داره که مسیرها را تنگ و سخت کرده است. قوانین موازی هم خلاف جهت تولید است و مسیر را بسته است.
شاکری وظیفه مسئولین را این گونه توصیف کرد، تنها کاری که مسولین انجام دهند طراحی و تصویب قوانینی است که مسیر تولید را روان و آسان و ساده کند.
خدابخشنده نیز وطیفه ی آنان را تشویق و حمایت دانست و گفت، اول حمایت بانکی شروع شود. با سرمایه شخصی هم تولید 27 28 درصد سود نخواهی داشت چه برسد که بخواهی وام بگیری. 3 سال پیش میانگین سود بین 11-14 درصد خیلی معقول بود.

برای دیدن عکس ها در ابعاد بزرگتر روی آنها کلیک کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا