اخبار

ساخت پلاستیکی برای مقابله با آلودگی هوا

بسپار می نویسد، متخصصان محیط زیست از ساخت یک پلاستیک اسفنج‌مانند خبر دادند که می‌تواند دی‌اکسیدکربن موجود در جو را جذب کرده و از حجم این آلاینده‌ در هوا بکاهد.

«اندرو کوپر»، یکی از متخصصان حاضر در این مطالعه، نکته حائز اهمیت در این شیوه مقابله با آلاینده‌های کربنی را دوام و ارزان بودن این پلیمر اعلام کرده و گفت: این پلیمر اسفنجی در جذب دی‌اکسیدکربن عملکرد فوق‌العاده خوبی دارد.

وسیله جدید در واقع بخشی از یک فن‌آوری نوین با عنوان «چرخه ترکیبی گازسازی» (IGCC) است که می‌توان با استفاده از آن سوخت‌های فسیلی را به گاز هیدروژن تبدیل کرد. در عوض گاز هیدروژن برای مصرف در خودروها فواید بسیاری برای ما دارد. فرآیند IGCC منجر به تولید ترکیبی از گاز دی‌اکسیدکربن و هیدروژن می‌شود که باید از هم جدا شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از ساینس ورلد ریپورت، این پلیمر تحت فشارهای ناشی از فرآیند IGCC ‌بهتر عمل می‌کند و با جذب دی‌اکسیدکربن در میان فضای تنگ مولکول‌هایش به آرامی باد می‌کند. وقتی فشار کاهش می‌یابد گاز دی‌اکسید‌کربن جذب شده را به آرامی تخلیه می‌کند که می‌توان این گاز را جمع‌آوری و ذخیره کرد.

یافته جدید می‌تواند یک گام بسیار جدی و مهم در جذب و ذخیره دی‌اکسیدکربن از جو محسوب شود. متخصصان در حال توسعه پلیمرهایی هستند که با استفاده از آنها بتوان آلاینده‌ها را حتی تا پیش از ورود به جو محبوس کرد. شیوه جدید می‌تواند نقش بسیار مهمی در دستیابی به چشم انداز کاهش 30 درصدی آلاینده دی‌اکسیدکربن تا سال 2030 میلادی ایفا کند. جزئیات ساخت این پلیمر در بیست و چهارمین اجلاس انجمن شیمی آمریکا ارائه شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا