گفت و گوی بسپار با حسین کارگر، تلاش صنعت: ساخت نخستین ماشین بادی برقی در کشور

بسپار/ ایران پلیمر شرکت تلاش صنعت از 78 تا کنون در زمینه ساخت ماشین آلات بادی فعالیت دارد. حسین کارگر مدیرعامل این شرکت در گفت و گو با خبرنگار بسپار از ساخت ماشین جدیدی در این شرکت می گوید که در نمایشگاه ایران پلاست دوازدهم به نمایش درآمد: ما در تلاش صنعت سازنده ماشین های بلومولدینگ، تک و دو مرحله ای هستیم. همچنین تکنولوژی روز و نوآوری در طراحی های نوین ماشین های بادی را در اختیار داریم.
وی گفت: شرایط ایران دارای یک وجه مثبت و یک وجه منفی است. به دلیل موقعیت جغرافیایی کشور، استعدادها و تواناییهای بالقوه ی آن میتوانیم در منطقه جایگاه ویژه ای داشته باشیم. تمامی کشورهای اطراف ایران سطح دانش و تکنولوژی پایینتری نسبت به ایران دارند. این نکته ی مثبتی است که میتواند جایگاه ایران پلاست را ارتقا و اثرگذاری بسیاری داشته باشد. همچنین میتواند در توسعه گسترش صادرات به منطقه، رشد کار، بهره وری و تولید در کشور موثر باشد.
اما به دلیل سیاستهای ارتباطی و منطقه ای جمهوری اسلامی متاسفانه با هیچ یک از همسایه ها ارتباط خوبی نداریم. در واقع توسعه بدون روابط معنی ندارد. این امر موجب شده تا در جایگاه بسیار نامطلوبی قرار بگیریم و نتوانیم از استعدادها و فرایندهایی که ثمربخش هستند نتیجه بگیریم. ایران پلاست به همین دلیل نمی تواند در این موقعیت و شرایط از جایگاه مناسبی برخوردار باشد.
کارگر نظر خود را در رابطه با نقش تشکلها در برگزاری نمایشگاه میگوید: تشکلها در حد صفر نقش داشتند. البته در واقع هیچ نقشی برای آنها قایل نشدند! در حالی که میتوانستند این کار را انجام دهند و تشکلها اثرگزاری بیشتری چه به لحاظ برگزاری و چه از لحاظ اثر بخشی مثبت در ارتباط با مردم داشتهباشند.
کارگر در ادامه گفت: امسال یک ماشین بلومولدینگ الکتریک جدید در نمایشگاه ارایه کردیم. در ماشین های پلاستیک عموما از هیدروموتور و لوازم هیدرولیک استفاده می کنند به همین دلیل مشکلاتی از قبیل روغن ریزی و… دارد. ما تمام این سیستم را به سرووموتور و سیستم برقی تبدیل و هیدرولیک را از آن حذف کردیم. از نظر بهداشت و راحتی مصرف کار و برق محصول جدیدی است و یکی از افتخاراتمان است که توانسته ایم برای اولین بار در کشور آن را بسازیم.
یکی از مشکلات ما این است که قطعات سرووموتور و دیگر قطعات مصرفی در این دستگاه بسیار افزایش قیمت داشته و با پیش بینی ما متفاوت بوده است ولی ناچار بودیم انجام دهیم و شاید نتوانیم آن را قیمت گذاری کنیم.
مزایای دستگاه بادی برقی
.
&11; مصرف برق
✔️ استفاده از موتور های برقی بجای الکتروموتورهای قوی برای هیدرولیک مصرف برق دستگاه را کاهش خواهد داد.
✔️ بدلیل فعال شدن سیستم هیدرولیک گیره در کسری از ثانیه و خاموش بودنش در بقیه زمان ها، مصرف برق هیدرولیک بشدت کاهش پیدا خواهد کرد.
✔️ بدلیل کاهش مصرف روغن و گرم نشدن روغن نسبت به سیستم هیدرولیک، فشار کمتری به چیلیر آمده و در نتیجه مصرف برق پایین تر خواهد شد.
✔️ در نظر داشته باشید در بسیاری از مواقع موضوع تنها هزینه برق نیست بلکه محدودیت برق بوده و کارخانجات گاهی با مشکل محدودیت آمپر برق روبرو میشوند.
&10; دقت دستگاه
✔️دقت مکانی کالسکه در نقطه پایان (زیر هد) و آغاز (زیر بلوپین) در حد صدم میلی متر می باشد و عمر سر ماندول و دهنه قالب بسیار افزایش پیدا خواهد کرد.
✔️ حذف کیله ضربه ها از دستگاه
✔️ کاهش شدید صدای تولید شده از دستگاه
✔️ نرمی بسیار زیاد دستگاه
&11;کاربری
✔️ سیستم های برقی به نوعی طراحی شده اند که کار ساخت آن ها بسیار پیچیده و سنگین بوده اما بعد از نصب و پیاده سازی در دستگاه، کاربری بسیار ساده ای داشته و عملا نیاز به تنظیم هیچ پارامتری توسط کاربر نیست. همه پارامترها از قبل در سیستم لحاظ شده اند. به علاوه سیستم کالیبره کردن کالسکه با فوتک و هد به مراتب ساده تر از سیستم های هیدرولیکی می باشد.
&10; امنیت
✔️ موتورهای سرو به نوعی طراحی شده اند که اگر به هر دلیل مانعی سختی جلوی موتور سرو قرار بگیرد، موتور برای حفاظت از خودش غیرفعال شده و در نتیجه امنیت انسانی در این سیستم به طرز چشمگیری افزایش پیدا میکند.
&11; بهداشت
✔️ در این سیستم احتمال روغن ریزی به طرز چشمگیری کاهش پیدا کرده و تنها سیستم هیدرولیک در قسمت پشتی و کف دستگاه قرار دارد و این باعث تمیزی بسیار زیاد دستگاه در دراز مدت خواهد شد.
&10; هزینه
✔️ در سیستم هیدرولیک روغن و فیلتر ها باید سالیانه و بطور مرتب تعویض شوند. درحالیکه در سیستم برقی هم حجم روغن بسیار کم شده و هم مدت زمان تعویض روغن بسیار طولانی تر خواهد بود و در هزینه تعویض سالیانه روغن صرفه جویی خواهد شد.
✔️ کاهش هزینه مصرف برق
✔️ کاهش هزینه های مربوط به نظافت
&11;تکنولوژی
✔️ عمر مفید ماشین آلات بیش از 10 سال می باشد.