اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار/ گفت‌وگو با رضا هامونی، مدیرعامل شمس جاوید اروند: ایران را به “جام جهانی اقتصاد” بازگردانید!

بسپار/ایران پلیمر سی و هفتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی پلاستیک و لاستیک چایناپلاس (Chinaplas 2025) از تاریخ 26 تا 29 فروردین ماه 1404 در مرکز نمایشگاهی و همایش جهانی شنژن برگزار شد. این نمایشگاه به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای جهانی در حوزه‌ی ماشین‌آلات و سامانه‌های تولید پلیمر، بستری برای معرفی پیشرفته‌ترین فناوری‌ها و راهکارهای نوآورانه در صنایع پلاستیک و لاستیک فراهم کرد.
در مجموع از این نمایشگاه بیش از 281 هزار نفر بازدید کردند که حدود 68 هزار نفر از خارج چین برای بازدید نمایشگاه یاد شده آمده بودند.
تلاش کردیم در سه بخش فناوری های ماشین آلات فرآیندپلیمرها، نوآوری های مواد و آمیزه ها و بالاخره تازه های بازیافت و اقتصاد چرخشی با رصد دقیق نمایشگاه، سه گزارش مستقل را به خوانندگان ارایه کنیم.

متن گفت و گوی بسپار با رضا هامونی در محل غرفه این شرکت در نمایشگاه در ادامه آمده است:

بسپار – بفرمایید از حضور در نمایشگاه چایناپلاس به‌عنوان غرفه‌گذار چه اهدافی را دنبال می‌کنید؟ دقیقاً چه مواد و محصولاتی را در نمایشگاه معرفی می‌کنید؟
هامونی: هدف ما از حضور در این نمایشگاه، بحث برندسازی و معرفی کالایی است که به‌تازگی به سبد محصولات ما اضافه شده است. ما تولیدکننده کامپاندهای بیسیک و حرفه‌ای هستیم و همچنین وکس پلی‌اتیلن. بنا به اقتضای بازار چین، باید موادی را عرضه کنیم که نیاز بازار چین یا بازار منطقه‌ای باشد. چالش اصلی برای ما این بود که خود را محک بزنیم؛ آیا توانایی حضور در بازاری سخت مانند چین را داریم یا باید تغییراتی در خود ایجاد کنیم.

بسپار – آیا در نمایشگاه، آثاری از جنگ تعرفه‌ای میان آمریکا و جهان، به‌خصوص چین، مشهود بود؟
هامونی: این موضوع چون بسیار جدید است، ابعاد آن هنوز به‌صورت ملموس به مواد اولیه نرسیده است. در نتیجه، تا اینجای کار چیزی مشاهده نکرده‌ایم. با بازرگانان چینی که صحبت می‌کردم، مسئله اصلی آن‌ها وضعیت صنعت پوشاک و خودرو بود. پیش‌بینی من این است که در این موضوع، صنعت پوشاک آن‌ها بیشتر درگیر شده باشد.

بسپار – تعداد بازدیدکنندگان ایرانی از نمایشگاه را چه میزان تخمین می‌زنید؟ آن‌ها بیشتر به دنبال چه گروه‌های کالایی هستند؟
هامونی: نمایشگاه بسیار خوبی بود و ایرانی‌ها حضور فعالی داشتند که این امر منجر به خرید می‌شود. این نکته بسیار مهمی است، چراکه در بسیاری از نمایشگاه‌ها حضور داریم ولی آن‌ها به خرید منتهی نمی‌شوند. اما در چایناپلاس، هم از نظر هزینه منطقی می‌توان سرمایه‌گذاری کرد و هم تکنولوژی خوبی به همراه داشت. گروه‌های کالایی مد نظر ما بسیار متنوع هستند، از جمله مواد اولیه، افزودنی‌ها، ماشین‌آلات، گروه‌های تکنولوژی، و به‌صورت کلی طیف وسیعی از گروه‌های کالایی.

بسپار – آیا از حضور در نمایشگاه رضایت دارید؟ قرارداد یا مذاکرات موفقی داشته‌اید؟
هامونی: حضور در نمایشگاه بسیار مؤثر بود و من آن را یک دستاورد می‌دانم. سطح نمایشگاه بسیار بالاست و بعد از نمایشگاه، قرارهای کاری را در کارخانه‌های مختلف برنامه‌ریزی کردیم و به دنبال تبادل نظر هستیم. به نظرم غیرممکن است کاری را با نیت درست شروع کنید و در آن برکتی وجود نداشته باشد.

بسپار – بحث مذاکرات ایران و آمریکا داغ است… شما و دوستان ایرانی که در این چند روز دیده‌اید، آیا نظر مثبتی دارند یا منفی؟
ریزش دلار تا کجا می‌تواند پیش برود؟ به نظر شما اثر آن بر صادرات چیست؟
هامونی: بحث مذاکرات ایران و آمریکا چون موضوعی کلان است، اظهار نظر در آن به‌عنوان تولیدکننده یا بازرگان جایز نیست. تنها درخواست من از دولتمردان کشورمان این است که اول از همه، ایران را به “جام جهانی اقتصاد” بازگردانند تا بتوانیم راحت‌تر کار کنیم، انرژی صنایع تأمین شود و محیط کسب‌وکار آرام‌تر گردد تا فعالیت ما نیز بهتر انجام گیرد.
در مورد ریزش دلار، ارزش ذاتی آن در مقابل ریال عدد مشخصی است و ما نگران ارزش واقعی دلار نیستیم، اما اگر با افت شدید مواجه شود، صادرات آسیب خواهد دید. البته دولت می‌تواند با سیاست‌های حمایتی خود از دهک‌های پایین مراقبت کرده و اجازه ندهد به صادرات لطمه وارد شود.

بسپار – برای چه نمایشگاه‌های داخلی و خارجی دیگری در سال جاری برنامه حضور دارید؟ با چه پیش‌بینی‌ها و اهدافی؟
هامونی: تیم شمس جاوید با توجه به افزایش ظرفیت خود و نصب ماشین‌آلات جدید در حوزه‌های مختلف، قطعاً در نمایشگاه‌های مختلف حضور خواهد داشت. ما هم نمایشگاه‌های داخلی و هم خارجی را در برنامه داریم. پیش‌بینی ما افزایش ظرفیت فروش به میزان ۴۰ درصد (از نظر تناژ) در سال جدید است.

 

(ادامه دارد …)

متن کامل این گفت و گو را در شماره 271 ماهنامه بسپار که در نیمه اردیبهشت ماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.

در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه  و  فیدیبو  قابل دسترسی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا