اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار/ گفت و گو با رسول مطلبی، مدیرعامل پلی ساز: اگر کشور نسبت به جامعه جهانی رویکرد دوستانه ای نداشته باشد، نمی توانیم چشم انداز خوبی برای اقتصاد متصور باشیم

بسپار/ایران پلیمر شرکت پلی ساز تولیدکننده محصولات و سازنده برخی تجهیزات جانبی خطوط فرآیند پلیمری است. این شرکت در سال 1390 تاسیس شده است.

رسول مطلبی به خبرنگار بسپار گفت: شرکت پلی ساز تولیدکننده انواع گرانول های مهندسی و بازیافتی است. ما فعالیت خود را از سال 1390 در شهر ری آغاز کردیم. پلی ساز با بهره مندی از آزمایشگاه پلیمری مجهز و همچنین واحد تحقیق و توسعه ای با کارشناسان متخصص و مجرب پلیمر به یک روند منظم و پیوسته برای تولید محصولات بازیافتی و کامپاندهای مهندسی با خواص ثابت مطابق نیاز مشتریان رسیده است.
ظرفیت خطوط تولید شرکت ما در حدود ۱۸۰۰۰ تن در سال است.

بسپار- با چند خط تولید و چه ویژگی هایی؟
مطلبی: در حال حاضر با 6 خط تولید مشغول به فعالیت هستیم و با توجه به حجم سفارشات، خطوط ما با حداکثر ظرفیت و ۲۴ ساعت شبانه روز در حال تولید هستند.
محصولات شرکت ما به چند بخش اصلی تقسیم بندی می شود:
پلی پروپیلن
ABS
پلی آمید
HIPS
پلی کربنات
PVC
پلی اتیلن
و هوستافرم
این محصولات از گرید شفاف تا کامپاندهای مهندسی طبق سفارشات مشتریان عزیز در رنگ های مختلف تولید می شوند.

بسپار- در بخش تولید کامپاندهای مهندسی عمدتا با چه صنایعی در ارتباط هستید؟
مطلبی: اکثر صنایع که به نوعی مصرف مواد پلیمری دارند بازار هدف ما را تشکیل می‌دهند، صنایع خودرو، الکتریکی، خانگی، کشاورزی و ساختمان از اهم این صنایع هستند.

بسپار- امروز گفت و گوی ما بیشتر بر روی تولید قطعات خودرو متمرکز خواهد بود. شرکت شما چه نوع کامپاندهایی را برای چه محصولاتی در صنایع خودروسازی تولید دارید؟
مطلبی: کامپاندهایی که در صنعت خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد عمدتا بر پایه پلی پروپیلن، پلی آمید، پلی اتیلن و ABS می باشند که ما توان تولید تمامی کامپاند های مورد نیاز صنعت خودرو را با بهترین کیفیت داریم.

بسپار- با توجه به حرکت به سمت خودروهای الکتریکی آیا شرکت های قطعه ساز داخلی درخواست کامپاندهای تخصصی برای این نوع قطعات و خودرو ها دارند؟ آیا چشم اندازی از این مسیر دارید؟ و چه چالش هایی در پیش روی این مسیر ارزیابی می کنید؟
مطلبی: با توجه به اینکه خودرو های الکتریکی در کشور ما به تازگی مورد بهره برداری قرار گرفته است و به اصطلاح نو پا می باشد، تعداد کمی از شرکت های قطعه ساز درخواست کامپاندهای خاص در این زمینه را داشته اند، به طور کلی با توجه به واحد تحقیق و توسعه و آزمایشگاه پیشرفته نه تنها امکان تولید کامپاندهای مورد استفاده در خودرو های الکتریکی بلکه امکان تولید انواع کامپاندهای مورد استفاده در صنایع مختلف را به راحتی و با قیمتی رقابتی خواهیم داشت.

بسپار- در بخش صادرات (و واردات) با چه کشورهایی برای چه نوع محصولاتی همکاری دارید؟
مطلبی: علاوه بر تامین بازار داخل، صادرات به کشور های همسایه از جمله ترکیه، آذربایجان، عراق، افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، رومانی، روسیه، ازبکستان، چین، قزاقستان و کشورهای حوزه CIS صادرات داریم و از عمده ترین محصولاتی که تقاضای بالایی برای صادرات دارد می توانم به کامپاند های برپایه پلی پروپیلن، پلی اتیلن و ABS اشاره کنم.
همچنین در بخش واردات عمدتا افزودنی های پلیمری از کشور های چین و ترکیه وارد می کنیم.

بسپار- در تامین مواد اولیه و ماشین آلات خطوط تولید با چه چالش های احتمالی روبرو هستید؟
مطلبی: به دلیل تحریم های اعمال شده در زمینه تامین مواد اولیه رویکرد شرکت به استفاده از محصولات تولید شده توسط پتروشیمی های داخلی تغییر یافته است.
از عمده چالش هایی که سال های اخیر گریبان گیر تولید کشور شده می‌توان به مسائل مربوط به قطعی برق صنایع در ماه های گرم سال اشاره کرد که امیدوارم با تدبیر و مدیریت مسوولین مربوطه این مشکل هر چه زودتر مرتفع شود.

بسپار- وضعیت اقتصادی کشور را با توجه به تغییر دولت چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا چشم انداز اقتصاد کشور به طور معناداری تغییر خواهد کرد یا خیر؟
مطلبی: با توجه به اینکه هر ساله شعارهایی در جهت حمایت تولید اعلام می شود ولی متاسفانه در عمل، حمایت های کوچکی از سوی مسوولین در این خصوص انجام شده است. به عنوان مثال با وضعیت قطعی برق دو روز در هفته خسارت زیادی به صنایع وارد شده و می شود.
به نظر من کل صنایع کشور به غیر از صنایع نظامی در سطح پایینی نسبت به کشورهای پیشرفته صنعتی قرار دارند. اگر سیاست کل کشور نسبت به جامعه جهانی رویکرد دوستانه ای نداشته باشد ما نمی توانیم چشم انداز خوبی برای اقتصاد کشور متصور باشیم.
مشکل بعدی اقتصاد کشور دلاریزه بودن است و با تغییر دولت ها اگر به این امر مهم توجه نشود تاثیر چندانی در اقتصاد ندارد و شاید به صورت موقت شاهد گشایش های جزیی در بخش هایی باشیم اما در دید کلان و تاثیر گذاری در معیشت مردم و رونق تولید، تاثیر چندانی ندارد!

 

(ادامه دارد …)

متن کامل این گفت و گو را در شماره 265 ماهنامه بسپار که در نیمه آبان ماه 1403 منتشر شده است، می خوانید.

در صورت تمایل به دریافت نسخه نمونه رایگان و یا دریافت اشتراک با شماره های ۰۲۱۷۷۵۲۳۵۵۳ و ۰۲۱۷۷۵۳۳۱۵۸ داخلی ۳ سرکار خانم ارشاد تماس بگیرید. نسخه الکترونیک این شماره از طریق طاقچه  و  فیدیبو  قابل دسترسی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا