تحلیل رئیس کل گمرک کشور/ چه عواملی صادرات را کاهش دادند؟

بسپار/ایران پلیمر رئیس کل گمرک ایران از افزایش ساعات کاری گمرکات و اختصاص مسیرهای ویژه برای کالاهای صادراتی در گمرکات خبر داد و گفت: شرایط ناشی از شیوع بیماری همهگیر کووید-19 در دنیا، تحریمهای ظالمانه آمریکا، تعطیلیهای یک جانبه و موردی در مرزهای رسمی از سوی کشورهای همجوار یا هدف صادراتی از جمله عوامل کاهش صادرات بوده است.
مهدی میراشرفی در گفتگو با خبرنگار، با بیان اینکه گمرک تلاش میکند تا بتواند زمینه را برای تسهیل در صادرات فراهم کند، گفت: در شرایط کنونی صادرکنندگان بار سنگینی از تامین نیازهای ارزی کشور را به دوش کشیدند و گمرک نیز تلاش کرد تا برای آنها تسهیلاتی را فراهم کند تا این پروسه را به ثمر برسانند.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران افزود: در این میان، برگزاری جلسات متعدد مرزی با مقامات گمرکی طرف مقابل، برقراری کشیک کاری در ایام تعطیل، فعالیت در ایام محدودیت تردد از محل مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا، استفاده کامل از بستر الکترونیکی سامانه جامع برای خدمترسانی به ذینفعان به ویژه در رویه صادرات از جمله خدماتی است که ارایه شده است.
وی تصریح کرد: گمرک همچنین تلاش کرده تا با برگزاری جلسات ویدئوکنفرانس و وبینار با همتایان خود در بازارهای هدف صادراتی، علاوه بر حل مشکلات مبتلابه، پایش مستمر فعالیتهای مرزی و ارتباطات مداوم با مدیران گمرکات مرزی را صورت دهد تا مشکلات تجاری حل و فصل شود.
میراشرفی از فراهم بودن استفاده کامل از بستر الکترونیکی سامانه جامع گمرکی و اختصاص مسیرهای صادراتی در گمرکات خبر داد و گفت: ساعات کار گمرکات افزایش یافته و کشیک در ایام تعطیل برقرار شده است، ضمن اینکه دفاتر ستادی نیز آمادگی رسیدگی به موارد مطروحه از سوی گمرکات اجرایی، هستند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: در صورت عدم بروز اختلال در فرآیند صادرات به دلایل برونسازمانی همانند اقدامات محدودکننده گمرک طرف مقابل، اعمال مقررات ناگهانی از حیث ممنوعیت یا وضع عوارض و محدودیت از سوی وزارت صمت یا جهاد کشاورزی و نیز سایر نکات بایسته به خصوص زیرساختهای تجاری، همه باید تلاش کنند تا در کنار گمرک مسائل و مشکلات را حل و فصل نمایند.
میراشرفی گفت: صادرات غیرنفتی از لحاظ وزنی و ارزشی، به ترتیب 17 و 20 درصد کاهش را به ثبت رسانده است و البته این میزان صادرات، علیرغم شرایط ناشی از شیوع بیماری همهگیر کووید-19 در دنیا، تحریمهای ظالمانه آمریکا، تعطیلیهای یک جانبه و موردی در مرزهای رسمی از سوی کشورهای همجوار یا هدف صادراتی و مواردی از این دست به سرانجام رسیده است.
وی افزود: دشمنان ما تصور میکردند که صادرات کشور به شدت کاهش یافته و یا کاملا متوقف شود که این امر منجر به فروپاشی اقتصادی کشور گردد، اما مروری بر آمار تجارت خارجی در 9 ماهه ابتدای امسال و مقایسه آن با هشت ماهه مشابه سال گذشته، خلاف این تصور را ثابت میکند.
اکسپورتنا