پژوهشگاه صنعت نفت به دانش تولید پیوسته بیودیزل دست یافت

بسپار می نویسد، رییس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت از دستیابی به دانش تولید سوخت گیاهی (بیودیزل) به صورت پیوسته در این پژوهشگاه خبر داد.
ناصر احمدی در گفت و گو با خبرنگار شانا با بیان این که پیش از این تولید این سوخت به صورت ناپیوسته در پژوهشگاه صنعت نفت انجام شده است، تصریح کرد: یکی از مزایای تولید این سوخت به صورت پیوسته، کاهش هزینههای سرمایهگذاری است.
وی محدود و رو به اتمام بودن ذخایر سوختهای فسیلی در بسیازی از کشورهای جهان را از جمله ضرورتهای توسعه سوختهای گیاهی اعلام کرد و افزود: حتی کشورهای دارای ذخایر فسیلی در جهت استفاده از سوختهایی با منشا گیاهی گامهای بلند برداشتهاند.
احمدی ادامه داد: کشورهایی مانند برزیل، هند و چین نیز به دلیل امکان کشت گیاهان مختلف با دانههای روغنی، بر توسعه بیودیزل تمرکز کردهاند.
وی بزرگ ترین مزیت این دسته از سوختها در مقایسه با سوختهای فسیلی را مربوط به مباحث زیستمحیطی دانست و اضافه کرد: سوختهایی با منشا گیاهی به مراتب آلودگیهای زیست محیطی کمتری ایجاد میکنند به نحوی که گفته میشود استفاده از بیودیزلها موجب کاهش 18 تا 20 درصدی انتشار گازهای گلخانهای در محیط زیست میشود.
رئیس پژوهشکده شیمی و پتروشیمی پژوهشگاه صنعت نفت درباره امکان کشت دانههای گیاهی مختلف و تولید این سوخت در کشور اظهار داشت: در ایران امکان استفاده ازدانههای خوراکی مانند سویا و آفتابگردان برای تولید این سوخت وجود ندارد؛ بنابراین تمرکز روی دانههای غیرخوراکی مانند جاتروفا مقرون به صرفهتر است.
احمدی با بیان این که جاتروفا برای تولید سوختهای گیاهی به صورت پایلوت در بندرعباس کشت میشود، تاکید کرد: پژوهشگاه صنعت نفت نیز به عنوان مجری سطح اول پژوهشی در حوزه زیست توده، برای استفاده از دانههای روغنی خوراکی و غیرخوراکی در تولید این نوع سوخت، فعالیتهایی را در دست اجرا دارد.
وی با تاکید بر این که دانش فنی بسیار از دستاوردهای پژوهشگاه در این حوزه در حال تکمیل است، بر ضرورت همگرایی تمامی سازمانهای ذی ربط مانند شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران (برای ایجاد زیرساختهای سوخترسانی)، وزرات صنایع (خودروسازان)، وزرات نیرو، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت جهاد کشاورزی (برای تولید دانههای گیاهی) و سازمان محیط زیست در جهت تحقق این طرح بزرگ ملی تاکید کرد.