کیتوزان و گریپ فروت: ایجاد خواص سدگری!

گروه ترجمه و تولید محتوا در بسپار می نویسد، محققان دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) موفق به تولید فیلم بسته بندی مستحکم و با خاصیت سدگری بالا، از آمیزه کیتوزان و عصاره دانه میوه گریپ فروت (GFSE) شدند.
کیتوزان پلیمری زیست تخریب پذیر بوده که عموما در پوست سخت پوستانی همچون میگو و خرچنگ وجود دارد و قابل استخراج است. کیتوزان و GFSE، هر دو خواص ضد باکتری، میکروب و قارچ دارند. در این پژوهش تلاش شد تا آمیزه مورد نظر، علاوه بر خواص ضد قارچ و باکتری، استحکام مکانیکی و انعطاف پذیری مناسبی را برای فیلم نهایی (به عنوان محصول) ایجاد نماید و بدین ترتیب امکان جایگزینی محصول جدید با فیلم های پلی اتیلنی متداول فراهم شود. این فیلمها در صنعت پوشش و بسته بندی و در بخشهای مختلف صنایع غذایی کاربرد دارند. نتایج مطالعات نشان داد که فیلم تهیه شده، مقاومت بالایی در برابر اکسایش و رشد قارچ و باکتری دارد و از این رو مدت زمان نگهداری محصولات غذایی، داخل این بسته بندی جدید، افزایش خواهد یافت.
مطابق نتایج آزمایشگاهی، محتویات غذایی موجود در بسته بندی های جدید، 2 برابر مدت زمان نگهداری در انواع پوششهای بسته بندی متداول، طول عمر مفید داشته اند. توجه به پوششهای بسته بندی پایه زیستی با خواص سدگری و ضد باکتری و قارچ، به منظور ارتقاء سلامت و طول عمر محصولات داخل بسته بندی، با استقبال و حمایت هر دو طیف تولیدکننده و مصرف کننده، رو به روست.