میزگرد تخصصی الزامات و چشمانداز توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی برگزار می شود
بسپار می نویسد، اولین کنفرانس بینالمللی «سیاستهای صنعتی و تجاری برای توسعه صادرات غیرنفتی و ایجاد اشتغال» با هدف تبادل نظر در مورد سیاستهای صنعتی و تجاری مکمل سیاستهای اقتصاد کلان دولت و در راستای رشد بلندمدت اقتصاد صادرات محور و اشتغال زا در روزهای ١٨ و ١٩ مهرماه در مرکز همایش های صداوسیما برگزار میشود.
حسن ثاقب، عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهشهای ابزرگانی و دبیر میزگرد در این رابطه به خبرنگار بسپار گفت:
انتظار این است که دیدگاهها و تجارب بین المللی ارایه شده در این همایش منجر به سیاستگذاری اقتصادی مناسبتر در زمان تدوین برنامه ششم شود. موضوع «چشم انداز و الزامات توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی»، یکی از میزگردهای تخصصی همایش است. با توجه به اهمیت توسعه زنجیره صنعت پتروشیمی در کشور ما از صنایع بالادستی تا میان دستی و تکمیلی به حدی است که بسیاری از صاحبنظران اقتصاد صنعتی این صنعت را بعنوان پیشران صنایع کشور نیز مطرح میسازند. تنوع محصولی گسترده، سودآوری بالا، بازارهای مصرف گسترده، اشتغالزایی بالا، نرخ بالاتر بازگشت سرمایه در مقایسه با صنایع دیگر از ویژگیهای بارز صنایع تکمیلی پتروشیمی است.
وی افزود: توجه به زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و تسهیل سرمایهگذاری در صنایع تکمیلی ضرورتی است که در جریان تدوین برنامه ششم توسعه موردتوجه خاص برنامهریزان قرار دارد. بر این اساس شناسایی راهکارهای توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در راستای توسعه صادرات پایدار، چگونگی خلق و حفظ مزیت نسبی و ایجاد مزیت رقابتی در این صنایع از اهداف میزگرد قرار گرفته است. سیاستهای حمایتی مؤثر در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در راستای توسعه صادرات، پیشنیازهای سرمایهگذاری در این صنایع با چگونگی جذب سرمایهگذاری خارجی، بررسی تجارب موفق در خلق مزیت نسبی و راهکارهای انتقال فناوری و تحقیق و توسعه مشترک از مباحث مهم در تبادل نظر بین اعضای میزگرد خواهد بود.
این میزگرد تخصصی در روز اول همایش ساعت ۱۷-۱۴ برگزار خواهد شد. ریاست میزگرد با آقای مهندس پورقاضی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران و هیئت مدیره انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران میباشد. اعضای میزگرد آقای امانپور مشاور بینالمللی صنایع پتروشیمی در شرکتهای اروپایی و خاورمیانه، آقای عبدالله توکل مدیر شرکت نروژی جوتن و مهندس محتشمیپور، رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی میباشند.
ثاقب همچنین اعلا کرد که در برگزاری میزگرد از همکاری نهادها و تشکلهای مرتبط از جمله سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، انجمن رنگ و رزین، انجمن لاستیک و پلاستیک و اتاق بازرگانی و صنایع و معادن و کشاورزی ایران نیز بهره برده میشود. حضور صاحبنظران و فعالان زنجیره صنعت پتروشیمی و تبادل نظر در خصوص مباحث میزگرد میتواند به ارائه راهکارهای عملی برای توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی و سیاستگذاری مناسبتر در برنامه ششم منجر گردد.