اخباراخبار ویژه

اختصاصی بسپار/ گفت و گو با مدیرعامل ایده صنعت آتبین در چایناپلاس Chinaplas 2025: دوره های چایناپلاس در شانگهای موفق تر است/ معرفی اکسترودرهایی با ۲۰ درصد مصرف برق کمتر

بسپار/ ایران پلیمر امروز سومین روز نمایشگاه چایناپلاس ۲۰۲۵ ست و فقط یک روز دیگر تا پایان بزرگترین نمایشگاه پلاستیک دنیا فرصت باقیست. 

گفت و گوی خبرنگار بسپار با سعید سواحلی مقدم را در غرفه شرکت یوزان در محل نمایشگاه در ادامه می خوانید:

ایران پلیمر – بفرمایید هدف گذاری مشخص شما برای حضور در این دوره نمایشگاه چه بوده است؟
مقدم: در نمایشگاه چایناپلاس ۲۰۲۵ در غرفه کمپانی یوزان (ما نماینده انحصاری در ایران هستیم) که ارائه انواع کامپاندرها و ماشین‌آلات تولید مستربچ را دارند، حضور داریم.  همچنین شرکت بییر که یک شرکت بسیار بزرگ و با کیفیت بالا در زمینه خطوط تولید لوله، پروفیل، انواع خطوط بازیافت و شستشو است و همچنین شرکت چماس که ارائه دهنده انواع ماشین آلات جوش صنعت پلاستیک اعم از جوش ویبره، جوش لیزر و … در نمایشگاه حضور دارند و هدف ما این است که بتوانیم با حضورمان به مشتریانی که از ایران می‌آیند و سرمایه گذاران، پاسخ دهی بهتری داشته باشیم و حمایتشان کنیم و آنها را با تکنولوژی‌های روز دنیا و نوآوری‌هایی که این کمپانی‌ها دارند بیشتر آشنا کنیم.

 

ایران پلیمر – با توجه به برگزاری نمایشگاه K در سال جاری آیا فکر می کنید در نمایشگاه چایناپلاس این دوره فناوری جدیدی ارایه خواهد شد یا همه شرکت ها در K رونمایی خواهند کرد؟ (البته اینکه این موضوع برای بازار ایران دغدغه ای هست یا نه موضوع دیگری است …)
مقدم: بله شرکت‌ها بعضاً یک سری نوآوری‌هایی را رونمایی می‌کنند اما برگ برنده را عمدتاً در نمایشگاه k show رونمایی می‌کنند.  نوآوری‌ها و خلاقیت ها در شرکت های اروپایی بیشتر است و تقریباً هر سه سال هم برگزار می‌شود. با این رویکرد که بتوانند نوآوری جدیدی را ارائه کنند و حتما شاهد این موضوع خواهیم بود.

ایران پلیمر – در بحث مدیریت مدیریت انرژی در خطوط و کارخانه چه دستاوردی شرکت شما داشته است برای معرفی به مشتریان؟
مقدم: یکی از دستاوردهایی که در نمایشگاه چاینا پلاس توسط کمپانی یوزان ارائه کردیم، اکسترودرهایی با موتورهای مغناطیسی یا موتورهای آهنربایی است که آب خنک است و مصرف برق را تا ۳۰ درصد در موتور کاهش می‌دهد و همچنین طراحی گیربکس های مخصوص که با این موتورها کوک می‌شود که به علت خاصیت این نوع موتورها، باعث می‌شود که در خود گیربکس هم حدود 5-6 درصد مصرف برق کاهش پیدا می‌کند و همچنین استفاده از هیترهای مادون قرمزی یا هیترهای میله ای، از عوامل دیگری هستند که در کل موجب می‌شوند مصرف انرژی و برق در اکسترودرهای همسوگرد ارائه شده توسط کمپانی یوزان حدود ۲۰ درصد در مصرف برق صرفه جویی و بهینه شود.

ایران پلیمر – میزان استقبال ایرانی ها از نمایشگاه چه طور بوده و بیشتر دنبال چه بودند؟ (روز دوم ظهر به بعد پاسخ بدن لطفا)
مقدم: استقبال خوب بوده است و شرکت‌های چینی هم با توجه به اینکه انجمن ماشین سازان چین این نمایشگاه را تحریم کرده بود، بعضی از شرکت‌هایی که خودمان هم می‌شناسیم با اسم دیگری حضور پیدا کردند و حضور فعالی بوده است. مشتریان ایرانی هم استقبال خوبی کردند. ولی ما معتقدیم زمانی که نمایشگاه یک سال در میان در شانگهای برگزار می‌شود، استقبال بهتری نسبت به شنزن دارد.

ایران پلیمر – چه نوآوری هایی در غرفه شما ارایه می شود؟ چه به لحاظ فنی و چه به لحاظ بازاریابی و جلب مشتری ها؟
مقدم: از نوآوری‌هایی که توسط کمپانی یوزان و همچنین شرکت بیر ارائه شده، استفاده از اکسترودرهایی با مصرف برق کمتر، تولید بیشتر و بهینه‌تر است که به این امر توجه ویژه‌ای شده است همچنین نمایش اکسترودر و قطعات سایز بزرگ سیلندر و ماردان است که در صنعت پتروشیمی استفاده می‌شود از مواردی بوده که ارائه شده است و نوآوری در زمینه تبلیغات هم استفاده گسترده از لوگو، فیلم و بردهای مختلف تبلیغاتی بوده است.

ایران پلیمر – آیا جنگ تعرفه ای میان امریکا و دنیا خصوصا چین اثری بر حضور شرکت ها در نمایشگاه داشته؟ اصولا چه اثری روی صنعت ماشین سازی پلیمر خواهد گذاشت به نظر شما؟
مقدم: این اثرات در میان مدت مشخص می‌شود اما به نظر می‌آید که اثرش حتی معکوس بوده است یعنی خیلی از شرکت‌های بزرگ چینی که به انجمن ماشین سازان چین گفته بودند ما شرکت نمی‌کنیم، شرکت کردند، خلف وعده کردند و در نمایشگاه شرکت کردند. من فکر می‌کنم دلیلش این است که در این زمان بازار را جدی تر می‌گیرند و توجه ویژه‌ای به نمایشگاه‌ها و مشتریان خواهند داشت. به نظر بنده در کوتاه مدت حتی اثر مثبتی خواهد داشت و چینی‌ها سعی می‌کنند بیشتر به مشتریان‌شان خدمات دهی کنند که تاثیر منفی بر روی فروش و سودشان نداشته باشد. روندی که می‌تواند روی صنعت ماشین سازی پلیمر، درخواست میزان تقاضا برای محصولات پلیمری و همچنین مواد اولیه تاثیرگذار باشد.

ایران پلیمر – موضوع مذاکرات ایران و امریکا این روزها داغ است … دلار پایین آمده. به نظر شما بازدیدکنندگان ایرانی که با آنها در نمایشگاه گفت و گو می کنید نسبت به این موضوع مثبت هستند یا خیر؟ نظر خود شما و آنها نسبت به آینده مذاکرات چیست؟ آیا توافق می شود یا نه؟ و هر کدام روی صنعت پلیمر ایران چه اثری دارد؟
مقدم: بله اکثراً مثبت هستند و اگر توافقاتی انجام شود و سیستم بانکی از تحریم‌ها خارج شود و درهای دنیا باز باشد برای کل تولید کننده‌ها و اقتصاد کشور مثبت خواهد بود و باعث می‌شود که در بازار جهانی هم تولیدکننده ما بتواند رقابت کند. همچنین موانع صادراتی، واردات مواد اولیه، موانع واردات تکنولوژی برطرف خواهد شد و این موارد به صنعت و تولید کشور کمک خواهد کرد که امید است رشد بیشتری را شاهد باشیم و خود را با استانداردهای جهانی تطبیق دهیم.
با شرایط فعلی، ادامه دادن سخت خواهد بود و عملاً با توجه به مشکلات تحریم، واردات، مشکلات ارزی، مشکلات برق و آب اگر این روند ادامه پیدا کند و شاهد تغییرات خاصی در سیاست‌های خارجی و تولید نباشیم، قطعاً ضربه جدی به تولید خواهد خورد، به خصوص با این مشکلات ناترازی انرژی که به وجود آمده، بسیاری از تولید کنندگان، دیدگاه مثبتی نسبت به آینده تولید در کشور ندارند اما با خبر مذاکرات، یک انگیزه و شور و شوق جدیدی ایجاد شده بلکه شرایط تغییر کند و بتوانند این مشکلات را در میان مدت و بلند مدت برطرف کنند.
اینکه توافق صورت بگیرد یا خیر کسی اطلاعی ندارد ولی اکثراً گمان می‌کنند که توافق صورت می گیرد. به نظر بنده در میان مدت و بلند مدت یعنی در بازه بالای ۶ ماه شاهد تغییرات خوبی خواهیم بود.
قطعاً اگر مذاکرات به خوبی پیش برود و تحریم ها برطرف برداشته شوند همچنین سرمایه گذاری خارجی در کشور رشد پیدا کند و مشکلات نقل و انتقال بانک‌ها حل شد قطعاً تاثیر خوبی روی صنعت پلیمر ایران و پتروشیمی‌ها خواهد داشت و موجب می‌شود که تکنولوژی روز دنیا وارد کشور شده و پتروشیمی‌ها بتوانند با ظرفیت بهتری کار کنند و پتروشیمی‌هایی که متوقف شدند دوباره احیا شده و صادرات رونق پیدا کند و قطعاً شاهد تاثیرات مثبتی خواهیم بود .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا