اخبار

بنگاه های کوچک 96 درصد اقتصاد را در دست دارند …

بسپار/ ایران پلیمر معاون وزیر تعاون در امور کارآفرینی و توسعه اشتغال با بیان اینکه شرایط تحریم بهترین فرصت برای رونق کسب و کارهای منطقه‌ای است، گفت: در حال حاضر سهم بنگاه‌های بزرگ در اقتصاد کشور نیم‌درصد، سهم بنگاه‌های متوسط کمتر از نیم درصد و سهم بنگاه‌های کوچک ۲.۵ درصد است اما در مقابل بنگاه‌های خرد سهم ۹۶ درصدی در اقتصاد دارند.

به گزارش ایسنا، روز گذشته اجلاس «طرح انتخاب ملی» با موضوع توسعه استراتژی‌های سرمایه‌گذاری، تولید و صادرات برترین شرکت‌های ایران و بررسی نقش آفرینی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دوران تحریم با حضور مشاور رئیس‌جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و جمعی از نمایندگان مجلس برگزار شد.

در این نشست، عیسی منصوری – معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی – تصریح کرد: ۹۶ درصد بنگاه‌های کشور به هیچ شبکه کسب و کار متصل نیستند و سهم بنگاه‌های بزرگ در اقتصاد نیم درصد است.

وی با تاکید بر اینکه در اغلب کسب و کارهای کشورمان در یک طرف دولت و در طرف دیگر بخش خصوصی قرار دارد، اظهار کرد: این یک رفتار مرسوم در کسب و کار ایران است در حالی که در کشورهای توسعه یافته به این صورت عمل نمی‌شود.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نقش دولت کاهش ریسک سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است، گفت: دولت باید شرایطی را فراهم کند که بخش خصوصی در دو طرف کسب و کار قرار داشته باشد.

وی افزود: نتیجه این سیاستگذاری را در کاهش سهم بنگاه‌های بزرگ و متوسط در کسب و کار می‌بینیم.

منصوری با بیان اینکه در تمام دنیا بنگاه‌های متوسط محل اتصال به بازارهای جهانی هستند، گفت: در حالی که بنگاه‌های متوسط در ایران سهم کمتر از نیم درصدی در اقتصاد دارند و دولت هم در ایران نقشی از اتصال بنگاه‌های متوسط به بازارهای جهانی ندارد.

به گفته وی در سال‌های گذشته نتیجه مطالعاتی که در حوزه کسب و کار انجام شد این بود که ۸۸ درصد بنگاه‌های ما به هیچ شبکه کسب و کاری متصل نیستند و پس از آن مطالعاتی که در سال ۲۰۱۱ انجام شد، نشان داد این ۸۸ درصد به ۹۶ درصد رسیده است.

معاون وزیر تعاون در امور کارآفرینی و توسعه اشتغال ادامه داد: اخیراً بهبودی در این آمار و ارقام داشتیم اما هنوز هم با ایده‌آل‌ها بسیار فاصله داریم.

منصوری با تاکید بر لزوم حمایت از کسب و کارهای منطقه‌ای در شرایط تحریم، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۲ تا ۳۰ رشته شناسایی شده که قابلیت ورود به بازارهای منطقه‌ای و رونق در این حوزه را دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا