چرا آمار گمرکات کشور محرمانه است؟
بسپار می نویسد، معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان نگرش منفی بانک مرکزی برای ارائه تسهیلات به صنایع کوچک، گفت: ۱۰ درصد از صادرات و ۴۵ درصد از اشتغال با صنایع کوچک انجام میشود.
به گزارش فارس، غلامرضا سلیمانی صبح امروز در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه واحدهای کوچک صنعتی به آمار و ارقامی در مورد وضعیت شهرکها اشاره کرد و گفت: 943 شهرک و نواحی صنعتی مصوب شده است که 733 مورد آن در حال واگذاری است.
وی افزود: 45 درصد از سهم اشتغال کشور در اختیار شهرکهای صنعتی و واحدهای صنعتی کوچک است که 17 درصد از ارزش تولید، 10 درصد از سهم صادرات و 16.8 درصد از ارزش افزوده صنعتی کشور را در اختیار دارند.
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با تاکید بر اینکه به دنبال توسعه صنایع کوچک هستیم، افزود: اهم مشکلات صنایع کوچک، کمبود تخصص در حوزههای مختلف، کمبود در سطح فناوری، پائین بودن ارزش افزوده، وجود نداشتن بخشهای تحقیقات و توسعه است و در این راستا با کمک 130 مشاور مشکلات 562 واحد صنعتی کوچک را برآورد کردهایم، تا بتوانیم به این واحدها تسهیلات با سود کم ارائه کنیم.
وی همچنین از ارائه طرحی به دولت خبر داد و گفت: در این طرح به دنبال آن هستیم، تا 15 هزار واحد صنعتی کوچک را که فعال هستند، تأمین سرمایه کنیم و دولت این طرح را مصوب کرده و به بانک مرکزی ارائه دهد.
وی با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته عملکرد دولت نگرش منفی نسبت به ارائه تسهیلات به بنگاههای زودبازده به وجود آمده، گفت: در دولت قبل یک کار درست اشتباه اجرا شد، چرا که در تمام دنیا صنایع کوچک عامل ایجاد اشتغال است و هرجا حرف از ارائه تسهیلات به صنایع کوچک و زودبازده به میان میآید، دید منفی به آن به وجود آمده است و فکر میکنند این صنایع فقط پول را هدر میدهند، در حالی که صادرات هم دارند و بانک مرکزی باید به این موضوع توجه کند.
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران به مشکلات صنایع کوچک برای صادرات اشاره کرد و گفت: آن قدر بر سر راه صادرات موانع وجود دارد که واحدهای تولیدی درگیر این بروکراسی هستند و از طرفی برخی از این شرکتها نیز امکان صادرات را به دلیل نداشتن تجربه صادراتی در بازار ندارند که پیشنهاد ما استفاده از شرکتهای مدیریت صادرات که دانش این کار را دارند، است و اکنون 15 شرکت رتبه بندی شده صادراتی در شهرکهای صنعتی فعال شدهاند.
وی همچنین استفاده از کنسرسیوم صادراتی را از دیگر راهها عنوان کرد و گفت: برنامه آموزشی در این راستا نوشتهایم که از این کنسرسیومها به عنوان واسطه تخصصی برای تولیدکنندگان استفاده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از گمرک در ارائه آمار تصریح کرد: وقتی از گمرک آمار جامع صادرات و واردات را میخواهیم، به ما آمار نمیدهند و میگویند آمار محرمانه است، باید پرسید اگر من سیستم دولتی نامحرم هستم، وای به حال صادرکنندهای که میخواهد از آمار گمرک برای توسعه صادرات خود استفاده کند و امیدواریم بانک جامع اطلاعاتی کشور به زودی راهاندازی شود.