اخبار

معافیت مالیاتی 15 ساله برای موسسات دانش بنیان

بسپار می نویسد، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به جزئیات دستورالعمل اجرایی معافیت مالیاتی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان گفت: شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان به مدت 15 سال از زمان اخذ مجوز مشمول معافیت مالیاتی خواهند شد.
دکتر وحید احمدی در گفتگو با مهر با اشاره به ابلاغ دستور العمل اجرایی معافیت‌های مالیاتی و گمرکی قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، افزود: این دستور العمل به دلیل وجود اختلافاتی میان وزارتخانه‌های اقتصاد و دارایی و علوم، تحقیقات وجود داشت تاکنون ابلاغ نشده بود.
معاون پژوهش و فناوری، اظهار داشت: خوشبختانه با امضای وزیر این دو وزارتخانه این دستور العمل نهایی و ابلاغ شد.
وی با اشاره به زمینه اختلاف این دو دستگاه خاطر نشان کرد: این اختلافات در این زمینه بود که شرکت‌های دانش بنیان تا چند سال و از چه زمانی مشمول معافیت مالیاتی خواهند شد که با مداخله دفتر حقوقی ریاست جمهوری این اختلافات حل شد.
احمدی با اشاره به نحوه استفاده شرکت‌های دانش بنیان از معافیت‌های مالیاتی یادآور شد: بر اساس دستورالعمل ابلاغ شده شرکت‌های دانش بنیان به مدت 15 سال از زمان اخذ مجوز مشمول معافیت مالیاتی خواهند شد.
وی همچنین در خصوص بیمه شرکت‌های دانش بنیان یادآور شد: دستور العمل آیین نامه بیمه شرکت‌های دانش بنیان نیز ابلاغ شده است ولی به آن عمل نمی‌شود که امیدواریم زمینه اجرای آن نیز فراهم شود.
جزئیات دستورالعمل معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان
بر اساس ماده 2 این دستور العمل درآمد مشمول مالیات شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان ناشی از قراردادها و فعالیت‌های تحقیق و توسعه، تجاری سازی و تولید محصولات و خدمات دانش بنیان در حوزه فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده فراوان به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط توسط همان شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان به مدت 15 سال پس از تاریخ صدور مجوز برای هر شرکت و موسسه دانش بنیان موضوع ماه 105 قانون مالیات‌های مستقیم و همچنین از پرداخت عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی معاف هستند.
علاوه بر آن حوزه‌های فعالیت‌های دانش بنیان و معیارهای تشخیص مصادیق شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان به منظور برخورداری از معافیت موضوع ماده 2 این دستور العمل توسط کارگروهی تعیین و حداکثر ظرف 3 ماه پس از تصویب این دستور العمل در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور و گمرک قرار گیرد.
فهرست شرکت‌های دانش بنیان با ذکر مصادیق فعالیت‌های دانش بنیان از طریق دبیر خانه شورای علوم، تحقیقات و فناوری به سازمان امور مالیانی و گمرک ارسال خواهد شد.
بر اساس ماده 4 این دستور العمل اعطای معافیت عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی جهت واردات ماشین آلات، تجهیزات، مواد اولیه، کالا و قطعات مورد نیاز برای تولید کالاهای دانش بنیان در حوزه‌های فناوری‌های برتر و با ارزش افزوده فراوان و همچنین کالاها و خدمات دانش بنیان صادراتی برای معافیت عوارض صادراتی برای هر شرکت و در هر مورد از طریق دبیر شورای عتف به گمرک جمهوری اسلامی ایران اعلام خواهد شد.
مواردی که مشمول دستور العمل نمی‌شوند
کالاهای وارداتی مشمول حکم این ماده می‌بایست راسا توسط شرکت‌های و موسسات دانش بنیان از خارج از کشور وارد شده باشد ضمن آنکه معافیت موضوع این ماده شامل قانون مالیات بر ارزش افزوده نمی‌شود.
در ماده 7 این دستور العمل آمده است که شرکت‌های دولتی، موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی و شرکت‌های و موسساتی که بیش از 50 درصد از مالکیت آنها متعلق به شرکت‌های دولتی، موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی باشد مشمول حمایت‌های قانونی این دستور العمل نیستند.
عدم تسلیم اظهار نامه مالیاتی، تراز نامه یا حساب سود و زیان در موعد مقرر قانونی موجب عدم برخورداری از معافیت مالیاتی در سال مربوط خواهد شد.
تعیین مجازات برای متخلفان
در ماده 9 دستور العمل معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان تاکید دارد که اگر شرکت‌ یا موسسات دانش بنیان با اطلاعات ناصحیح و یا کتمان اطلاعات از این حمایت‌ها را دریافت کند و یا حمایت‌های دریافت شده صرف مقاصد دیگری شود با تشخیص دبیر خانه شورای عتف یا صندوق ضمن محرومیت از استفاده مجدد از حمایت‌های قانونی، با ارجاع به مراجع ذی صلاح علاوه بر پرداخت اصل مالیات، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض متعلق مشمول جریمه، جرایم مذکور نیز قابل بخشودگی نخواهد بود.
تشکیل کارگروه برای اجرای صحیح دستور العمل
طبق ماده 10 این دستور العمل به منظور اجرای صحیح این دستور العمل کارگروهی متشکل از نمایندگان وزارت علوم، سازمان امور مالیاتی کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و گمرک جمهوری اسلامی ایران تشکیل خواهد شد و وزارت علوم مسئول پیگیری برگزاری جلسات این کارگروه خواهد بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا